cont...


my BFF#4
cik siti shazmin fatimah binti zuhairi~~



jeng3....
nama makcik ni sgat klasik..hee..
nostalgia gitu..
ak ingat ag arina slalu panggil dia 'mah'
hehe..tapi kitorg slalu pggil dia mint..
sejuk la katakan..hee...

first time jumpak mak cik ni time...

time darjah 4 kot..xpun 3..xpun 5...xtau..
ak xingat hehe..
ak ingat ag dulu time kecik2 kan budak pompuan suka buat buku biodata tu..
ak pun xketinggalan la..nk ikut peredaran masa la katakan..
hee..
so..ak pun buatla..
overall..ak rasa ak ad 3 buku biodata kot..
yg menghimpunkan org2 yg sama..hehe..
so..nk dijadikan crita..dulu ak sekelas dgan mint..darjah 6 kot time tu..
ak pun suohla dia buat..
sesungguhnya makcik ni sgatlah kreatif..
dulu ak sgat nk time tulisan funky-munky dia tu..comel..
hee..
dulu time sekolah rendah kitorg kawan biasa ja rasanya..
dulu mint baik dgan sapa xtau..ermm..xtahula..xingat..hee..

sweet memories..

ermm..naik sekolah menengah nk dijadikan crita kitorg pun jadi tersgatlah kamceng..
ak ingat ag time form1 k form 2 ntah..
kitorg semua pg umah mint sbb time tu mak dia nk buat open house kot..
so..kitorg pun pgla nk menolong2..
ak nangis ja byak time potong bawang tu..hehe..
umah mint kat darulaman heights (ak pggil umah org2 kaya)
hee..bilik dia plak kat bawah skali..
best..rasa mcm dok bawah tanah..hee..
bestla..ak suka mak dia masak sedap kot..hee...
dulu ak ingat ag..time cuti skolah kot..
ak ngan haziana kayuh basikal kot pg umah mint..
punyala semangat nk jogging..
padahal ak rasa jarak umah kitorg dgan mint dh cukup jogging bagi ak..
hehe..
bertolak awai2 pagi kot..
lpas subuh la nk ckap..hee..
bila dh sampai tu..kitorg perg daki bukit tu..
best sgat bila dh sampai kat puncak..
bleh nampak satu jitra kot..hehe..
tapi brapa ari ja kitorg rajin..
lpas tu haziana dok demam plak terus reject plan tu..hehe..

mint seorg..

bag ak mint seorg yg sgat sweet..huahua..
sweet gla dgar ksah dia dgan pakwe dia tu..hehe...
mint ni jgak seorg yg sgat kreatif and dia sgat memahami kawan2 dia..
she is outgoing, happy go lucky and fun to hang out with..
slalu kalo kitorg kluar and ad mint, mset kitorg buat benda yg pelik2 and first time..
heee...memang seronok kalo kuar dgan dia..sbb dia ad byak idea gla2..
tambah kalo geng dgan haziana plak..hasiihh..xkering gusi ak..
hee..mint ni jgak seorg yg sgat pandai bergaya..
dulu xnampak sgat..tapi bila dia dh pindah skolah kat kl then pg dubai..
dh lama xjumpak tu..ha...terus dia berubah..
yala..tggai ak ja dok ketinggalan zaman ag..hehe..

h.o.p.e

ak arap sgat ak dpat jumpak mint slalu time cuti panjang..
sbb kalo xcuti memang ak xjumpak dia..
tambah plak family dia ad kat dubai..
jadi bila cuti sgat suah kot nk jumpak..
sbb mest parent dia dh beli tiket untuk balik sana..
yala..parent mana yg xnk anak dia balik umah setelah sekian lama..
huhu..kiranya sedeyla sbb kitorg sgat jarang jumpak dia..

p/s : rindu angla mint! huhu..;(

No comments: