my besties


Hello3...
erm..dh berhabuk rasanya blog ak neh..hehe..
untuk mencuci sgala habuk di blog ak ni..arini ak nk story satu, dua, tiga story pasal besties ak..hehe..

tadaa~~ ni diorg..





k.a.w.a.n..what does friendship mean to you?
for me..friendship is like....erm...like...err...(sometimes there are things that you can't describe it with words)..hehe..ak xreti nk ckap tapi kesimpulannya bagi ak..friendship for me is like..them-la..hehe..
ok..first story first...

my BFF#1
Cik Noor Madihah binti Haji Arom



tadaa~~
cute x? hehe..
ni la story first ak pasal besfren ak..
nama dia..(mcm yg korg dh nampak tu)
tapi..kitorg selesa panggil dia 'madd' je..
dan kitorg rasa..dia pun selesa mcm tu jgak..sbb after all of these years xpernah dgar dia complaining pun..betoi x madd?? hee

Bila first time ak knal dia?

ak first kenal dia time....ermm..bila ekk???
ak rasa time darjah 4 kot..
time tu..ak bersekolah di s.k.b.b.d..
ak ada banyak kawan time tu..i mean..biasala budak2 kn..
dok main aci ligan la kat skolah tu..main longkang2 la..eheh..
back to the story..time tu ak dok kat kelas 4 Hijau kot..madd plak time tu dia baru pindah ja dtg sini..xsure ak dia masuk kelas ap whether it is biru or kuning..ntah..tapi memang time tu ak xknal dia lagi la..nk dijadikan crita..ak ad kawan..nama dia adzreen..budak neh duduk blakang umah ak..so every evening mesti kitorg jumpak..main tuju kasut la..main toi la segala benda la ak main dgan dia..
kebetulan plak..budak neh sekelas dgan madd..jadi..satu ptg tu..madd dtg umah adzreen and time tu la ak knal dia..
first time ak jumpak dia..ntah..ak xingatla madd..hehe..
time first2 tu ak kawan mcm biasa ja dgan dia..kiranya kitorg ni rakan sepermainan ja la sbb time tu dia baik dgan adzreen and ak plak dh ad arina..hee..
but..less that i know there is something that bind us in between that is..eheh..cousin ak ad gossip dgan madd..hekhek..(time ni adzreen crita kat ak)
well..lpas tu...ak pun baik la dgan madd..(ingat dh nk jadi besan ak! hekhek)
lpas tu slalu jgakla dia dtg umah ak bla3...sampai parents ak pun dh knai dia..
bukan takat parents ak..parents kpada sepupu ak tu pun dh tau..siap pggil menantu ag..
hakhak..but..luckily there were not meant to be together..oh madd..xrela ak kalo ang dgan sepupu ak tu..xsesuai..dia terlalu kebunga-an..hee..

Pahit getir yg telah dilalui bersama..eheh.

erm...ak xbrapa ingat kalau kitorg slalu gadoh..
xtaula..tapi ad satu peristiwa ni memang ak xkan lupa sampai bila2..
mcm mana jadik ak dh lupa..tapi yg ak ingat..kitorg isolate madd selama hampir sbulan..xpun sebulan lebih?? ntah xingat..huhu..how i hate remembering..i was ok on the outside but inside..ermm...pedih gla ar...how does it feel like when u meet ur besfren but you cannot even smile at her?? hoho..it hurt a lot..but at that time..i think..ego is beyond everything..
but luckily..we were able to get through the rain and make things crystal clear again..hee..

What I like about her?

yah...such a simple quest to answer because i just simply love everything about her.
hehe..dalam kalangan kitorg..madd can be described as a happy-go-lucky person and quite an understanding fren for me..ak rasa banyak sgat benda ak buat dgan madd..kitorg kuar alor staq skali..pg aneka skali..ak tido umah dia dia tido umah ak..(untuk pengetahuan korg..abah madd sgat susah nk bagi madd tido umah org jadi bila dia bleh tido umah ak..ak sgat berbangga dan terharu hekhek)..lagi..ermm..xtahu la..tapi byak benda la ak buat dgan dia..i really enjoy her company..ak rasa madd merupakan insan yg paling byak tahu pasal ak..kalo ak ad ap2 masalah mesti ak consult dgan dia..sorg ag zahidah..i think what makes us last longer is that ak paham dia dia paham ak..we really understand each other..jadila tu..perangai dia xgila2 tapi manja..haha..bukan ak yg ckap..ad org lain ckap..hehe..

Drifting away..
ak berpisah dgan dia time ak form 4..huhu..dhla lpas SPM pun kitorg xduduk u skali..huhu..tapi..xpa..asal cuti ja kitorg wajib jumpak..hekhek..
skrang makcik ni tgah final kat matrik..well..all the best la ye..

Last but not least..I hope...our friendship will last forever and ever and ever and ev........(cont.) =D



No comments: