selamat ari raya aidiladha~

arini 17/11/2010
adalah hari raya aidiladha..
xpun..ada org sebut raya korban..
sbbnya mengapa..sbb..
ia merupakan hari untuk umat Islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dalam menunaikan perintah Allah dan kesabaran anaknya Nabi Ismail dalam memenuhi perintah Allah s.w.t.
sbb tu la ad org pggil raya korban..
ak pun pggil raya korban jgak..sampai ak dh lupa sbanarnya nama dia hari raya aidiladha..
hehe..ok..apa yg berlaku hari ini ialah..

ak xbalik umah!!!

ok..perlu higlight di sini..
huhu..syahdu betul..xpernah2 ak xbalik raya kat umah..




sobsobsob..sedih je..

tapi apakan daya..huhu..
so..apa yg jadi arini ialah..
ak sgatla teruk sbb ak xg semayang raya pun!
huhu..mau xnya..bangun dh pkul brapa..
kat utp ni smyang raya pkul 8..kat umah ak 830...
hehe..byakla sgat bezanya..
then..perg mkan..ok..memang sedih..
utp tiba2 jadi tempat yg sgat sunyi..huhu..
lpas balik mkan terus balik bilik..
xd ap dh yg boleh dibuat pun..huhu..
petra plak family dia nk dtg dari kelantan kot..
jauh tu..ak pun jadi sgat terharu dan tersentuh..
sggup diorg dtg jauh2 ni..huhu..
ok..so..balik kpada crita tadi..
disebabkn petra kesiankan kitorg,
dia pun perg take away pizza from pizza hut batu gajah..
hehe..thank you petra!!
i lap u la!

hee..pastu..nk dijadikan crita ag..
dayu balik petg tu dgan bawak satu stok lontong yg sgat byak..
sampai kena pggil org rumah bawah, depan
semua da..
jadila open room kat bilik kitorg ni..hehe..
mkan punyala byak smpai kenyang perut ni ha..
well, nasi himpit sgat cpat mengenyangkan org..hehe..
jadi..adala jgak suasana raya ak kat sini alhamdulillah..
hee..then..tiba2 plak..
teringat ak kat cik ammar yg sorg ni..
so ak pun tapau nasi impit dayu and bagi kat dia..
it may be little..but i dont want u to miss out the feeling of this eve.. :)
end of story about my celebration in utp..
teringat ak kalau kat umah mcm mana erk??
ak ingat ag kalau taman ak buat korban..
akan ada air asam ni yg akan cicah dgan daging rebus yg korban tu..
haishhh!! punyala terangkat and sedap sampai aritu ak buat air asam tu jadi kuah kot..
hehe..adoi..nk mkan kat umah..huhu..
tapi xpala..next year mesti ak sambut kat umah hehe..
tapi..hari raya ni bukanlah semata2 mkan sja tau hehe..
ok..so..
selamat hari raya aidiladha..
semoga kita dpat menghayati mesej disebalik perayaan ini..





No comments: