harimau menangis


hehe..tgok tajuk dia mesti rasa pelik kn?
cuba teka harimau menangis ni apadia sebenarnya?
hehe..gtau je laa..kalau teka mesti sampai esok lusa pun xdpat punya hehe
actually kn..harimau menangis ni sebenarnya adalah nama restoran
situated at ermm..thailand but donno which part
yg pastinya dekat je la dgan danoq
before smpai hatyai rasanya
hehe..so..apa yg speselnye psal tempat ni??
smpai ak ngan family ak sggup perg across thailand ni haa
hehe..sebenarnya harimau menangis ni menawarkan pelbagai variasi makanan bakaq
daripada daging, ayam, ikan, udang, sotong semualaaa kiranya
abah ckap sedapppp glaaa makanan diaa tauu
eh2 sebelom tu..korg tau x knapaa tempat ni nama harimau menangis?
hehe..sebabnya ialah..abah ckap..
part yg paling harimau suka time buru binatang ialah part yg leher tu
kalau harimau buru binatang ja mesti dia akan terkam part tu dulu
so..abah ckap disebabkn part2 tu yg restoran ni bakar
*actually semua part pun dia guna gak
hehe..okay..so..disebabkn mcm tu...harimau pun menangisla sbb part yg dia suka tu kita makan
hehe..logik kot..
okayy so...aritu..lpas maghrib je kitorg pun siap2la nk pg..
elok2 smpai kat changlun jaa..jeng3..mama xbawak passport ak la plak
kuangkuangkuang
dhla ak sorg je yg xd hehe
nk patah balik dh jauh sgat plak
soo abah pun proceed je laa..
hehe..gla cuak nk masuk kat border tu
smpai ak kna tukar seat la dgan bancik..hehe
tidak ak dok blakang abah tu pastu tukar dok blakang mama
hehe..kat imigresen malaysia tu ak puas la dok sembunyi kat blakang shoqi
hehe..nasib baik lpas! 
then..masuk plak border thai
semua org g turun cop
ak je dok tggu dlam kreta hehe
time nk cross border tu gla cuak..nasib baik lpas dgan polis tu
hehehehe..lega gla ak
tidak xpasai2 ja masuk lokap!
hehe..so..kitorg pun pgla harimau menangis tu..
smpai2 je tau apa jadi???
semua makanan dh abis la plak..whatt???
kecewa glaa..time tu baru pkul 840 mcm tu and kalau thai punya jam baru 740
deng.alih2 kitorg yg menangis huhuhuhuuu
pastu mama pun ajakla g mkan kat prit..atas skitla drpd tmpat tuu
then..smpai2 kitorg costumer last kot
ish.awal betul mkanan diorg abis huhu
soo..mama pun order tom yam campur, ikan goreng masak apa ntah, daging goreng masak apa ntah(order jgak daging tu hehe), then sayur campur..kerabu plum..hehe
nasib baik sedap glaa jgakk hehe..
total dia 1200 bhat hehe..kira 120 kita laa..hehe
abis2 tu kitorg pun baliklaa..
nk masuk tu pun cuak glaa dengdeng

nasib baik lpass..hehe :D
walaupun kecewa xleh mkan kat harimau menangis tu tapi xpalaa

lain kali plak maybee hehhe :)

No comments: