bukak puasa


today i was given a chance to bukak puasa at Lan's Catering Ipoh near Padang Polo, Ipoh
it is under the silat cekak hanafi perak kot
maybe hehe..kitorg bertolak dlm pkul 5.30 lebih kot..
ak naik dgan ammar*of course, don and atul
awal tu kitorg semua xtau tempat tu kat mana
last2 skali nasib baikla smpai2 ja padang polo tu terus je nampak restoran tu sbb kat tepi jalan je sebenarnya
smpai2 tu terus je ak nampak tagline restoran tu
"The Biggest Buffet Ramadhan in Ipoh"
and seriously, besaq glaa restoran tu
adala khemah nk dkat 5-6 kot
mcm kenduri kawen pun ada
restoran ni dia buat style buffet


tgokla mcm kenduri kawen kan hehe

sorg 20 rggit je
diorg bukak 2 kaunter untuk lauk-pauk
lauk adala smpai brapa jenis ntah..xterkira haha
memang best
tapi kalau nk bukak kat sini kena tempah awal2
tadi pun semua meja kat khemah tu semua dh ad org yg booked
tapi like seriously banyak glaa meja kat situ
means ramai gla yg akn dtg utk bukak puasa nant
meja yg label silat cekak ada 10 kot xsilap k 8 ntah
and satu meja 10 k 8 org jgak
ak dok meja skali dgan nisah, dayah, atul, nida, mira ngan akak2 dari bidor 3 org
time pkul 7 camtu kot
abg amid suoh kitorg hidang untuk 2 meja
dh abis hidang tu kitorg pun amikla lauk-pauk kitorg plak
hoho..time ak nk amik nasi kat ak
deng.nasi abis huhu
syahdu je rasa haha..tggu punya tggu tgok2 ad nasi kat kaunter lagi 1 
punyala kalut pg nasib baik sempat amik nasi jgak hehe
dh otw g meja jmpak kerang plak..aishh..pastu jumpak lala aisshhhh
memang ak xamik dua2 tu penuh pinggan besar haha
pastu dhla ak amik laksa satu mangkuk kan hehe
ishh tamak haloba betol hehe
nah2 tgok 

tamak haloba :D

makan punya makan last skali hahahaha
cucur udang tu xd sapa pun yg makan hehe
ak makan banyak glaa
ntah apala yg dh sumbat dlm perut ni hoho
tapi seriously semua lauk2 dia sedap tau
ak mkan ayam masak rempah smpai 5 ketul hehe
sambal belacan dia memang perghhh meletop!
then, kerang tu pastu lala masak apa xtau
then udang masak ap pun xtau tempoyak kot
hohoho..dgan laksa lagi then kuih-muih lagi hehe
perghh..memang FULL! :D
dh mkan3..pg smyg then main2 dgan anak abg fairuz yg comel2 hehe
comel gla! anak sulong dia nama Isa, 2nd Aminah and last Musa
hehe..best gla usik Isa tu hehe ak pggil dia ang Ben 10 hehe
bulu mata dia Ya Allah!! lentik gla!
macam pkai bulu mata palsu hehe
Musa tu comel gak..tapi dia malu kalau org usik2 dia
last skali berkepit dgan abah dia je hehe


                           tgokla hensem guy hehe                                    macam shin chan pun ada hehe 


                                                                               ni time tgah main dgan kitorg hehe..comel glo..besaq nanti mesti ensem :D
                        
dh abis tu salam2 semua balik la kitorg hehe
ak balik2 terus tido hehe
pkul 12 lebih baru bgun
setel ITM semua
nk study PI jap
esok pagi ad lab presentation PI hoho
semoga semuanya berjalan lancar :D
and dear ammar aziz, goodluck test esok :)

2 comments:

madihah said...

wah...best2...byk gila ang mkn...smoga btambah la berat bdn nty..hahaha

me said...

hahaha xdk maknanya..berat ak xcecah 40 ag ni huhu