cerita tudung



ni cerita yg berlaku ari jumaat aritu. 
seperti biasa, ak pun perg kerja.dgan semangat yg berkobar2 sbb smlam dh ponteng
tudung pun dh iron yg baru..breakfast siap.sampai2 je gate kilang dh nk tutup
cpat2 ak lari nasib baik sempat hehe..
sedang berjalan2 menuju ke arah loker, ak terlihat ramai skali pekerja wanita yg memakai tudung biru
at first ak ingat org indon yg baru masuk je pkai tudung tu..then kuning pun ada tapi ni utk QM je
so..ak dgan konfidennya buat donno je la..smpai2 loker jumpak mizi ngan kak mehah.
owh.kak mehah pun pkai tudung putih betul la jangkaan ak tu*konfiden kan? hehe
skali kak mehah ckap; nasib baik ada geng..kami baru dpat arini..
owh apakah semua ini? diorg ni memang dh suruh semua org tukar tudung rupanya siap bagi sorg satu plak tu
hahaha..terasa seperti alien bila pg line ak ngan kak mehah je yg tudung putih
then wan pun bagila tudung ak tu..elok je dok lipat 4 segi kat situ ak pun letak je dlm beg berisi barang2 kerja tu 
dok kejap milah si mulut capoi *owh.ak emo haha
dia pun bersuara.."amboiii..awat yg xtukaq tudung lagi ni??"dgan suara yg mcm guna speaker 
hahaha ak buat xdgar pg blah lain
tuptup, kak mehah ckap kna tukar tudung jgak2 sbb arini ada org drpd perodua nk melawat 
huhuhu...sedih glaa..bukannya apa..for guys, mesti diorg kata; alah.tukar jela..bukan masalah besar pun
tapi for gurls.yes.it is a big problem..know why? because kalau tudung xjadi..owh.perasaannya sgat depressing.
teringat ak dulu2 kalau tudung xjadi sanggup xpg skolah beb.haha..punyala smpai tahap tu kan.
huhu so back to the story, ak ngan kak mehah pun dgan berat atinya pgla tukar kat surau
owh.perasaannya sgat menyedihkan.tudung ak memang xjadi langsung.serupa ap ntah ak pun xtau huhu..
time lpas smyg zohor lagi teruk tudung tu.sampai org vietnam yg selisih dgan ak pun tersenyum2 kambing gitu.owh.malunya rasa.haha
balik2 tu memang terus pg balik umah.kalau x rajin jgak ak ajak abah pg mkan kat mana2 dulu
kali ni.nonono.ak xsanggup lagi haha..
balik2 ak crita kat mak ak.owh.my mum gelak and dgan slumbernya berkata:
Alaaa..kerja kilang ja pun..xpala xsegak pun :D

No comments: