cerita budakbudak dan black canyon :)


alkisah.che'ju ajak ak kluar aritu skali dgan farid dan hafiy
mula2 mcm xnk.owh.xnkla.ak kan segan dan pemalu orgnya.haha.
tambah plak..mcm xrapat je dan diorg dua ni..kenal nama je pun..sembang pun xpernah langsung
kenal ni pun sbb IRCC skali.
owh.betullah, event merapatkan ukhwah sesama kita.hee
then, mintak green light kat big boss orait.green! 
although i'm not really that sure but considered green la hehe..

citer ptg tu:

sblum pergi tu che'ju ajak ak jadi faci utk tour IRC utk budak2 MAS yg baru masuk ni
alih2 petang tu ujan lebat gla kot.
so kitorg pun pgla dewan sbb diorg diarahkan utk pg sana dulu
smpai2 je kitorg masuk and bersandar kat dinding belakang sekali tu
ramai gla students yg baru masuk. dengar citer, yg MARA punya scolarship 100,200 camtu je
yg lain semua private that is 500 something.owh.u guys must be really2 rich
and yes.sedikit kurang ajar.
not saying org kaya semua kurang ajar.
but most of my junior now yg private2 ni semua sedikit kurang ajar.serius!
rasa mcm nk ajar2 je diorg cukup2.
owh.semoga diorg yg baru ni tidak sebegitu.
mata ak melilau2 tgok faci MAS
pehh.baju kurung je smua ni. xpun baju yg labuh mcm blouse tu.
owh.now i now why i can never be a faci.
LOL.haha..
so elok2 sembang2 ada sorg gurl ni dtg pggil kitorg 4 pg luar
ada benda skit nk ckap katanya
ak dh rasa mcm lain.eh xkn nk tegur sbb ak sembang dgn farid kot?
tgok2.erm..kitorg mintak maaf sbb xgtau korg awal2
sbnarnya xleh pkai mcm ni bla3...bla3....kitorg kalau boleh nk jaga imej utp bla3..
so kalau bleh kitorg nk spnjang minggu ni imej blablabla..entah apa yg dia ckap
tapi so far dress code ak kna la dgan diorg
cuma che'ju pakai sluar jeans, farid pakai jeans and round neck.
and yes. diorg suruh kitorg balik and tukar baju.
pehhh..consider la weh.
nasib baik farid tu ada kreta kalau x memang kitorg rajin nk jalan kaki smpai v3 bagai
dress code pun xgtau awal2 senang2 plak kan nk suruh tukar smua
kitorg dh senior kot*ayat common haha
plus diorg tgok yg baik je seminggu ni kang bukak sem nanti terkejut beruk plak tgok kitorg yg xberapa baik dan sopan ni.
aii..xtahula ak..sbnarnya xperlu pun ak nk rasa rage smpai gla2
sbb the truth is she is saying the right thing and yes, lembut gla dia ckap
but somehow, it did rose our anger.
bak kata farid, sia2 pengorbanan dia utk dtg sini dgan ujan smua tgok2 kna halau tukar baju.
sapa xmarah kan..
but then kitorg xtukar pun terus je blah g ircc
smpai2 je semua xikut dress code pun.haha
alih2 tour IRC cancel! yes! haha..kang xpasal dpat jelingan tajam drpd diorg tu haha
kesimpulannya, bukannya kitorg xpkai baju.and pak guard pun xd plak nk saman semua.
and yes, if so tell early la to us. ni dh smpai baru nk gtau.memang xla kan.
dia xsalah pun.cuma..be considerate la skit next time.

citer lepas tu:

lpas tlg syuk isi minyak moto dia yg empty tu kitorg terus shoot g ipoh 
ipoh mali. ipoh mali.haha
sblom tu che' nk tukar kasut.ak xtukar pun malas.maklumlah, blok dh ke arah sana skit..jauh dgan palang tu hehe..pemalas.last2 pakaila kasut yg sakit kaki tu hehe
smpai2 jusco terus solat maghrib then kitorg pg padini
hafiy nk beli baju sbnarnya.
ak ngan che'ju asyik tgok2 je xbeli pun
taula padini kan.50% off discount pun harga still mcm 100% aishh..xnkla.
lama gak kat situ.last2 hafiy beli 1 baju je pun.
katanya org laki ni, satu baju satu sem.fine!
kitorg errmmm..xtahula brapa baju kan satu sem.hehe.
farid plak, xbeli apa.tgok pun mcm xnk tgok je.hehe.
dh beli smua.lapar.biasala kan.last ak mkan pun pkul 2 diorg xtahu la plak
bincang punya bincang, last2 farid ajak g  black canyon
ak tersilap sebut grand canyon patutla smua org xrespon je.haha
masuk.tgok menu.jadi rambang mata.semua nk makan.haha.
tgok farid lawak je.eksaited semacam.hehe..rupa2nya diorg smua xpernah masuk lagi restoran ni
ak pernah la skali.tu pun time bukak puasa aritu dgan dia.
last2 ak pun xingat ak order apa diorg 3 order makanan yg sama
then telur mcm telur bistik tu and tomyam udang.pehh yummy! :)
utk air, ak ngan che'ju order air chocolate apa ntah 
hafiy order apa ntah tapi ada oreo kat atas skali
farid.ntah dia order apa tapi gelas dia gemok gla.
haha..smua pakat rasa air masing2.
hafiy ckap air farid sedap gla sbb kat bawah tu rasa mcm buah apa ntah
ak xsuka kopi farid.pahit gla.hoho
makanan smpai.kitorg mkan laju gla awal2 tu,then makin slow.makin slow.
nmpak mcm skit.tapi adoii..banyak gla..serius full house! hehe
ak makan smpai abis kot.owh satu pencapaian.hehe..
total kitorg tau brapa? jeng3..RM105
haha kalut hulur duit sorg sikit.hehe
tapi memang bestla.puas hati.
lagi satu tempat kena pg hafiy ckap makan kat golf apa ntah tu sdap gla
harga pun lebih kurang yg ni je.hee
harus pergi.nantila plak ye.

tu adalah telur bistik dan tomyam udang.sedap! :D

ni adalah tomyam la kan. ak rembat 2 ekor udang.haha

ak, che'ju and farid.sian hafiy gambar dia xd.hee :p

senyum bukan sbb sedap tapi sbb kamera hehe :D

dh abis makan jusco pun dh nk tutup
ingat nk g gerbang malam
tgok2 ujan..so..kitorg pun balik je la.
overall memang best kluar dgn diorg ni.lawak gla.
ntah apala yg diorg ckap.ak pun dh xingat.
tapi yg pasti, ak gelak je..haha..
around 11 kitorg smpai utp.
the funny thing when we were otw back to utp
farid nk gla dgar lagu katy perry dkat radio.
tapi asyik xd.yela time2 mcm ni dh jarang ada lagu best2
so what hafiy did was. tutup radio tutup radio.
time tu kitorg pg stesen minyak kat utp tu.faid topup kot.
farid masuk2 je hafiy play lagu tu kat henset dia
haha..farid nyanyi smpai xingat dunia.
especially part chorus.haha
lawak betol.sempat lagi bawak kreta pelan sbb nk bagi lagu tu abis.
adoila..lucu.
overall memang best.korg memang best
thankyousomuch! :)

but then, ermm..ak ngan dia pun xkluar g mana2 lagi dh abis cuti ni.huhu.sedih.


No comments: