duludulu time zaman sekolah rendah


saya suka sangat bila:
cikgu ada mesyuarat 
cikgu ada kursus
cikgu xdatang arini

cikgu ada kerja sikit 

cikgu: buat kerja sendiri. 




suka jgak bila:



  • sebelum masuk kelas, beratur ramai2 kat kaki lima; tangan kat atas bahu org depan, nyanyi lagu Negaraku


  • time rehat, main longkang2 xpun main aci ligan


  • time pendidkan seni, bawak bawang, sayur sawi semua nk buat cop2 tu


  • awal2 dulu suka sgat pendidikan jasmani, sbb boleh main sukahati


  • sebelum nak balik beratur mcm biasa nyanyi lagu "Kedah Gemilang" kot huahua


  • pakai kostum bunga time darjah satu buat performance dgan muka innocent


  • joget atas pentas nyanyi lagu aci, aci bukak pintu. haha.


  • main lagu guna rekorder time penyampaian hadiah. lagu yg ak boleh main skrang tanpa tgok note, can ma lican je. haha.tu pun sekerat.


  • time koir, memang best.lagu yg paling ingat, "Lembah Sunyi" korg tau? hehe


  • time hari ko-k.best gla! serius.siap ada train lagi bawak g jalan2 taman.


  • time ari sukan.sbb rumah perdana tu ad atlet yg lari kuat.my friend, hazwani hehe.atlet okeh.


  • but yg paling best, tiap kali abis skolah mesti petang tu main kat rumah arina, xpun pg main aci ligan kat taman atas.



walaubagaimanapun; saya sangat takut bila:




bangun pagi lambat and sampai sekolah lambat *pernah skali kantoi kna cubit kat perut siap pulas2 lagi dgan cikgu zurita.hoho

time waktu matematik, cikgu hanisah akan panggil semua org buat soalan kat depan. slalunya dia akan divide blackboard jadi 5 section then kalau start daripada depan, kita yg lain tggu je la. sumpah! lemas bontot. then kalot2 kira soalan yg mana akan kena and mintak kawan tlg selesaikan.

bila dapat report card and tgok ranking kat mana since budak2 kelas ak tu pandai2 orgnya huhu.




haha.rindu kan zaman sekolah dulu? serius rindu.xtipu.

seriously :’(

wish i can turn back the time.
so budak2 yg still tgah skolah, hargailah zaman sekolah anda.
jgan asyik dgan komputer je. cherished the moment with your friends. 
lagi best!

7 comments:

Aishah Aminuddin said...

awww! rendunya zaman dulu-dulu T_T yang paling best tuu masa nak pi jawab soalan maths kat blackboard. siyes rendu, TAK TIPU! ♥

Izzatipatrick said...

kan?? rindu gla..ingat lagi dok cuak takut dok tggu bila turn kita plak kna haha

Aishah Aminuddin said...

huhu memang ingat sangat-sangat moment tuu ;D ingat lagi dulu, tak reti nak bwat soalan tuu. dok stay lama gila kat depan, org laen dah balek tempat dah. pastu cekgu tanya awat tak bwat, memang cuak gila. pastu habaq la tak reti, cekgu kata, takpa la p duduk. memang cuak gila, muahaha! :D

Izzatipatrick said...

haha..betol2..cuak gla suruh budak2 pandai tlg buatkan sblum kna pg depan hehe..lawakla ingat zaman dulu2

Anonymous said...

rumah perdana kaler merah kan?

Izzatipatrick said...

perdana kaler hijau la hehe

Anonymous said...

buat pakar kn.haha
confuse sekolah kebangsaan bandar baru darulaman dengan sekolah bandar bukit kayu hitam.
tp dua2 still daerah kubang pasu.

go go rumah hijau!