wedding!


hari jumaat aritu ak ikut wan balik rumah dia
sbbnya kakak dia kawen ari sabtu tapi jumaat pagi tu dh akad nikah dh..
xsempatla kitorg..huhu..
pagi tu kitorg bertolak pkul 9 brapa ntah naik bas kat taman maju
nama pun kesatuan. adoi.lama gla la nk smpai destinasi huhu
mana xnye dh smpai gopeng kna amik bas lain lagi, demn kesatuan. 
last2 kitorg smpai butterwoth nk dekat pkul 2 kot then amik satu lagi bas pg kulim
total 3 bas kot. nasib baik smpai2 je cousin wan amik
so selamat la kan hehe..
journey nk g rumah wan serius jauh gla and susah dpat line jgak hehe
smpai2 oh my gas..ramainya org..esok nk kenduri kan padanla..
masuk2 tu pun penuh org. dok pakat boh bunga telur la mcm2 la kiranya
okeh. conclusion nya what i like about there are:

the fact that diorg ni bukan adik bradik pun but they act like they are connected. seriously. nk tumpang rumah nk mandi pun mintak je diorg akan benarkan and kita xkan segan pun dgan diorg. awesome! :D

air mandi yg sgat sejuk. mcm baru kluar drpd peti ais. serius. so refreshing!

kambing2, itik2, lembu2 yg berjalan2 tanpa rasa takut dan manusia juga xtakot dgan depa owh ak takut la jgak kan. hehe..seriously there were like kitty cats wandering around happily hehe..

okeh. yg lain2. tgok gambar ye. overall memang best. ak jarang skali involve dgan kenduri kat kampung. takat pg makan je. hehe.. xdla ak pg and tgok whole process. kali ni je yg berkesempatan. 
and what i can say is, environment dia sgat lain. tapi sedikit penat la kan. serius penat. cewah padahal bukan ak yg buat kerja pun. hehe
penat here is referring to wan and family dia la. ak nk menolong pun xmampu la sgat. sbb ak memg xreti. haha.
wan ckap dia mcm pg camping yg panjang hehe..
overall, family wan memang baik2 belaka. thanks for the foods, the stay and the memories :)
and to kakak wan-kak chik; slamat pengantin baru..semoga berbahagia hingga ke anak cucu :D


kakak wan and hubby dia. sama padan kan? hee


owh. wan si pengapit perempuan hehe


udang panjat. a must cuisine at rumah kenduri :D



ni kak lin. kakak sulong wan. muka dia nk sama dgan kak chik tu. konfius ak kadang2 haha



owh ok. gambar ak nk menyebok jgak hehe.. teman pg make up smpai abis satu paper metro and 4 buah album ak belek2. punyala lama..huhu

orait. yg tu je nk story.
bulan 9 ni kak lin plak yg kawen. kalau ada rezeki smpai la lagi ak kat mahang tu. hehe :D
although i missed IRCCB family day to gua tempurung but still
not every day org kawen kan. hehe
and gua tempurung bila2 pun ak bleh pg kan. hehe

fun facts: i forgot to bring my purse which contains my ic, money etc. 

i lost my slipper. and pinjam sliper adik wan.

i don't bring my charger bajet bleh guna yg wan last skali chager dia pun rupa2nya rosak. padan muka kitorg xdk henset. end up with borrowing adik wan punya henset

smpai around 6 something start tido pkul 7 and bgun pkul 8 and yes. tomorrow test tp at 9. demn. haha




No comments: