cameron-rsk :)

hye! :)
hujung minggu hari tu 14/4/2012
ak ngan wan diberi kesempatan utk mengikuti trip m2s-rsk k cameron highland 
hoho..serius rindu gla kat diorg. tambah pakcik ramadan. tapi dia xikut huhu..
aritu bgun dlm pkul 6..sbb katanya nk bertolak pkul 630 rupa2nya pkul 7
then anjak lagi last skali pkul brapa ntah xingat..hehe
kitorg naik bas sekolah yg kaler kuning nk oren tu..lawak pun ada hehe..
naik2 je bas kitorg tido kot smpaila dkat petronas simpang pulai
jmpak dgan rombongan rsk..yg ikut adala 10 org tambah dgan kak mas and driver 
then diorg naik bas 10 budak laki naik van 
smpai2 trus pg cameron wohooo
jalan memang berliku2 bukit2 jgak
1st destination ialah rose farm
setiap 4 org kna jaga 1 makcik
ak ngan wan shahsha fazua jaga makcik ros
rata2 makcik and pakcik smua xpernah smpai cameron lagi
so bila smpai tu smua tersenyum gembira
pakai tangan pendek pun xsejuk hehe
masuk2 rose farm
perghhh lawanya bungaaa 
eksaited gla tgok :D
tgokla ye ~

ni nama dia awang, dh 56 tahun dh..tapi nmpak muda kan? hehe


*abaikan gambaq ak ngan wan kitrog bercamwhore x sedar diri 2 org haha

ha yg tudung oren tu makcik ros, yg indian tu xingat lak nama dia hehe




after dat, kitorg pg butterfly farm
byak gla butterfly
seram pun ada haha
wan rilek je pegang rama2
ak cannot seram lak tgok dekat2 haha


besides butterfly, diorg ada gak haiwan2 lain
contoh, kumbang, katak, ular, rabbit and something yg sgat interesting
satu insect tu nama dia serangga daun
seriously kalau tgok skali lalu akan nmpak daun biasa ja serius.
satu lagi serangga ranting kot
ni pun sama bila dok kat pokok tu nmpak mcm batang buruk ja
aishh in disguise betul
cuak lak ak. haha

our team haha

alvin, the chipmunk hehe

tortoise, si tok kura hehe

rabbit! tapi smua dh tido time ni 

haa kat sini ada serangga ranting. kalau jumpak anda memg terer. hehe

lpas ni spatutnya nk pg ladang teh then ladang strawberi but then hujan lebat sgat
maka kitorg pun terus je pg mkan, solat then pg pasar malam at tanah rata brinchang
setiap team pegang duit makcik tu 13 ringgit
makcik yg kitorg jaga tu kejap je duit dia habis
siap xcukup lagi hehe
dia beli kacang2, t-shirt xsilap
then rupa2nya smua makcik and pakcik dpat 1 t-shirt
makcik ros tu happy gla kot sbb dia dpat 2 lai t-shirt hehe
ak plak beli cendawan goreng tepung 5 hinggit..perghh sedap gla kot bila gigit tu bleh rasa kot mushroom tu segar hehe..and so ak pon beli 3 paket mushroom bawak balik hehe
and strawberry jgak ngee
overall memang best! tapi kalau pg rsk lagi best blh jmpak ramai lg pakcik makcik hehe
to the hicoml thanks a bunch and good job! :)
and makcik pakcik, stay healthy please! may we meet again someday! :D

owh cameron, till we meet again. maybe with other company? hee :)

total masuk RM 9, rose farm 4 ringgit butterfly 5 ringgit. k terbalik ntah. xingat hehe

2 comments:

madihah said...

hehehe..menarik..ha..serangga ranting tu yg cm ranting nk jatuh tu ka??haha...cm exited nk taw =D

Izzatipatrick said...

hahaha kan? serangga tu bukan yg nk jatuh tu..serangga tu yg pegang ranting yg nk jatuh tu