Ulu Kenas, Kuala Kangsar


sabtu g cameron, ahad lak pg ulu kenas
kali ni Family Outing PSSCHUTP plak yeay! hehe
maklumla..ada sesetengah drpd kitorg yg dh jarang pg kelas silat *u-know-who haha aku la tu
so kira mcm ni nk rapatkan balik la bond sesama kitorg
our destination is Ulu Kenas, kuala kangsar wohoo nk pg mandi air terjun tau hehe
pagi tu kena bangun awal gak..adoi..dhla smlm dh bgun awal
tapi sedikit malang apabila ak sakit perut pagi tu huhu sedih
dlm pkul brapa ntah 8 something kot bertolak
total ada 3 kreta yg pg
konvo ramai2 hehe..ak naik dgan ammar, irfan, afiq, eiju..kitorg yg lead
sbb afiq pegang peta hehe
jalan yg kitorg ikut tu jln lama kot..ntah
xpun jalan kampong..lengang, bengkang-bengkok smua ada 
tapi kejap je dh smpai
thanks kepada co-pilot yg baca peta, irfan kitrog pun smpai hehe
nah tgok gambar2 nya xtahu dh nk tulis apa hehe

kitorg ada akim yg terer nyalakan api..sepu jgak hehe

peace..hehe..ayam tu sedappp..tgokla sapa yg perap hehe :D
hahahahaha LOL of the day..alolo sian diaa hehe..dok sembang elok2 tiba2 ada si binatang tu di situ hahaha

aaaa sedap kan?? hehe..ak yg dok membakar ni ya..dok menahan je la yg mampu huhu

then tiba2 hujan plak..hehe..maka diorg pun payungkan kitorg dgan tikar tu..punyala nk selamatkan ayam kan hehe

tiba2 api marak dgan kuat skali..haish cuak ak. tp kejap je ni pun dh nk abis..dh abis2 tu panas tangan ak ni ha..haishh gigih lak ak rasa haha
lpas ni terus kitorg makan
nisah masak nasi goreng tomyam..sedap glaaa
serius xtipu..ak siap tambah lagi kot hehe
rasa mcm semua org je tambah :D
lpas tu smua org tggal nk pg mandi yeay hehe

peace!! akhirnya gegurl semua bleh mandi hehe

all of the boys and eiju jgak :D
diorg ni siap main tuju kasut/batu, wrestling and segala mcm la
ak plak dok ber-rilek kat atas batang kayu yg panjang tu
then tiba2 lak semua org dok attack ak dgan air plak
semua gara2 ak xnk turun mandi haha..sejuk gla kot..xnkla ak
tambah plak..mak ak pesan jgan mandi air terjun
so ak slalu bayang pelik2 kalau ak mandi kang air deqas sgatla smuala ada
haha maka sambung cerita ak punyala peluk kayu tu then dh give up turun jgak last2 haha
tapi kejap je lpas tu naik balik haha
mangsa lain yg kna attack; afiq, don. don paling lawak kna haha
sepu lawak gak. kna tolak from behind oleh ammar xpasal je kna stunt kat situ haha
setelah habis puas bermandi-manda maka kitorg pun bersiap2 utk bertolak pulang
tambah plak nk hujan dh time tu
time bawak kreta smua org tido kecuali irfan ngan ammar. ak pun xtido okay
err pastu mana yg semua org tidonye haha
ammar yg bawak kreta asyik nk terlelap je last2 dia bukak tingkap
haa puas..laju je time balik
smpai2 collapse lagi smpai k petg haha
overall memang best. thanks korg :)
minggu yg sgat terisi. semoga jgan terlalu leka ye.
final exam adala lagi 19 hari kot. 
and byak lagi xcover. sekian! 

picture sblom balik :D

2 comments:

madihah said...

wahhh...best gla..kna bwk aku la pas ni..hahaha

Izzatipatrick said...

hahaha bolehh..maila sini dulu hehe