Penang Oh Penang


semangat utk mengupdate blog membara kembali setelah jadual kembali longgar
lulz. apakah? haha bajet mcm busy gla haha
sbnaqnya bukan busy sgat pon cuma petang tadi ada presentation PCS
now that it was already over maka bolehlah sy mengupdate blog mengenai percutian 9 gadis k Penang tempoh hari hehe *skemanya ayat hoho

HARI FIRST

geng fnb yg terdiri daripada yun, che' dan juga amira telah mula berketang-ketung di dapur rumah kitorg utk menyiapkan sarapan before bertolak
tahu diorg masak apa? hehehe makaroni goreng kot
omo sedap kot..pastu goreng nugget2 sikit2 nyumm2 ckupla buat alas perut 
then ak wan and maizat g amik kereta.
kitorg ambik dua kereta viva auto
satu AHN satu lagi PJF *no dh xingat sbnarnya haha
then kitorg pecah time balik utp
ak ngan wan pg setel cover letter and transcript bagai
dok tgah kalot2 tu plak
adoi. boleh plak la ak pg tggal henset and matrik kad kat kedai sewa kereta tu
demn! xpasal kena patah balik. sobs. tula mamai byak sgat haha
dipendekkan cerita, kitorg pon bertolak pkul 1230 mcm tu kot. kot.
xingat dh weh haha
sampai kat penang around pkul 2 nk dekat pkul 3 kot

first stop. LINE CLEAR nasi kandaq


haruslah makan nasi kandaq kalau mai penang. kalau x rugi tau.
the thing is, rupa2nya kedai mamak ni sebelah ja dgan kedai yg ak slalu dok makan before balik maktab dulu2 tu
lulzz..cuma line clear ni bukannya dok kat sebijik kedai
dia dok kat lorong. sbb tu la ak xtau
dulu ingat kot kedai yasmeen yg ak slalu mkn tu punya rupanya lain lulz haha
peristiwa2 penting yg terjadi kat line clear ni tahu apa hehe
maizat dgan makanannya yg imba mahal
tahu brapa? 17.50 kot haha
nk tgok gambarnye? jeng3 

sian maizat..lupa nk pesan jgan ambik udang haha
tapi nampak sedap kan? yes! memang sedap pon ini seriuss 
kalau hampa mai penang makanla kat line clear since 1930 kot
keaslian masih terjamin. resipi turun temurun gitu hehe

next stop is solat zohor ye rakan2. jama' and qasar
jimba2 jgak..solat xleh tggal ye.. 
so berpusing2 la kitorg cari tempat solat last2 toink. jumpak pun. 
MASJID KAPITAN KELING it is.
masyaAllah..cantek betol rekaan masjid ni baik dalaman ataupun luaran
sama2 cantek. 


tadaa comel kan gambar ni. mcm dlm era dulu2 x? hehe
tula diorg yg lain xnk tangkap. jgan jeles ye uolss

after semua org dh solat kitorg pergi masuk art exhibition ni. dekat je dgan tempat letak parking kete tu yg trjumpak tu hehe
cantek gla lukisan2 pakcik ni aaaa amazed
untungla tgan seni ak ni tgan kaku huhu sobss
pelukis ni nama dia pakcik rashid eh suka hati je mcm pakcik ak plak hehe
kat situ gak ada poskad so kitrog ambik je sorg satu and mintak autograph juga 


ini dia pakcik rashid. the talented pelukis :D

jejak yg ditinggalkan before berangkat pulang 

after this, pusing punya pusing cari padang kota lama
dekat dgan situ adalah Fort Cornwallis
masuk kejap usha2. peninggalan sejarah kot.
haruslah masuk kan. lagipun 2 ringgit je. hee

before entrance. panasla makngah oi. sedih.


francis light!

the rest kitorg bercamwhore dkat padang yg terbiar haha






next station is batu feringghi
atas bantuan gps oleh zaza dan juga yan kami pon sampai 
jalan ke batu feringghi sgatlah berliku2 wuwuu alhamdulillah semuanya okay
cari punya cari hotel ataupun motel ataupun apartment
last2 senja motel gak yg menjadi pilihan hati huahua
tu pun sempat lagi kna troll dgan gps.
boleh plak dia bawak kami smua ni p hutan mana hala xtau deng u gps haha
gagau punya gagau haa akhirnya smpai gak 
motel tu murah je satu bilik ada kate queen satu, single satu 95 ringgit
lagi satu ada 1 queen ja 75 ringgit jadila sempit2 hehe
anyway, this motel is not that bad
cantek kot..walaupun sedikit kecik
besides that, motel ni jgak dekat dgan night walk, batu feringghi etc
so okayla kan
time mlm tu kitorg pg gurney drive
harapan setinggi gunung nk mkan sedap2 tapi musnah begitu sahaja sbb byak kedai xbukak
huhu..sedih. tapi xpala janji perut kenyang diisi dong. ngee :D
balik2 tu pg jalan2 nite walk

ni kedai kat nite walk tu. canteknyaaa aaa sukaa

jalan punya jalan jmpaklah satu kedai yg dh nk tutup dh ni.
beg tu serius comel. i loike. kaler turqoise polka dot pink ngee
it is just a sling bag yet it is sooo cute to me 
tya2 dia ckap i give special price for you 20 ringgit 
harga asal 29 ringgit kot. xtahula dia tipu k apa k tapi i loike okay! best buy! hehe
kesimpulannya pergi time kedai nk tutup tau baru boleh dpat murah haha
dh penat berjalan kitorg pon balik 
balik2 tu smpat lagi kitorg rembat makan smua megi yg ada
dlm pkul 2 smua tidoq. zzzz penat kot. time tu kate 1 tidoq smpai 4, 3 org pon lena ja rasa hehe..
sekian, bersambung utk hari kedua babai :D

1 comment:

miramisao said...

aritu aku tgk pakcik azhar ko tulis. hahahhahaha