pengembaraan bersambung


haha..tumpang still in the mood for typing; story-ing
meh ak nk menyambong kisah percutian kami di penang untuk hari ke-2

untuk hari kedua ni, pihak organizer telah memutuskan utk berehat2 dan bersarapan di pantai *yuhuuu
hehe..mula2 nk cari miami beach tapi pusing punya pusing last2 kitorg stop kat....zzzzzzz ak xingat hehe
yg penting tempat itu still adalah pantai hehe
pantai time tu kosong lagi..ad kitorg je..xd aktiviti2 lain yg berjalan lagi
selepas berjaya mengisi perut dgan roti + tuna yg dicampur telur rebus yg dihancur2 semua pakat gigih ber-camwhore haha
memang tu je kan kerja perempuan 


ehhh x jugak okeh..kitorg naik bot kott
blehla beda pusing2 di perairan batu feringghi tu hehe


ini dia muka ceria naik bot haha

rawrrr hehe :D

yg paling best part naik bot adalah apabila abg tu berhenti kat tgah tu and kitorg bleh tgok byak gla obor2
uuu jellyfish-catching gitu hehe
walaupun ia berbahaya tapi still comel kot..cantik je dia flowing dlm tu hehe


ini dia encik obor2 cantik kan? hee


total naik bot xsilap ak adalah 60 ringgit kot..bolehlaaa jerit2 atas bot konon2 mcm dh abis blaja hehe
after dh turun bot and penat berjalan2 di persisiran pantai around 1030 pagi kami pon blah balik hotel
kemas2 barang check out then kitorg singgah toy museum jap dh alang2 smpai kan
entrance 20 hinggit kot dia tulis tapi bila tya2 and tgok kitorg ramai and local kot dia pon ckap 10 ringgit
masuk je la..bukan nk dtg slalu tmpat ni
dlm tu perghh byak gla patung2 drpd yg paling kecik smpaila yg paling besaq smua ada
cuba name kartun yg xdak kat situ. semua ada beb! nostalgia gla rasa. hehe
senang je nk cari toy museum ni..sblah dkat hotel copthorne? copcorn? ntah sila gugel hehe
letak gambar sendiri je haha

sama x senyuman kitorg hehe

waaaa my jonny deep. rasa nk curik masuk kreta bawak balik utp hehe

after dh puas membelek2 patung2 mini and giant di situ kitorg pun berangkat menuju ke tesco bagi menjalankan misi tersembunyi
nk tau apa? kejap ye..blom smpai part tu hehe
dh alang2 kat situ kitorg pun decide utk isi perut kat situ
makanan yun, che, mira sumpah tempting gla! hehe
ak telan nasi ayam je maklumla tgah on-budget haha
around 2.30 kitorg blah. on GPS cari next destination which is PENANG HILL
aka BUKIT BENDERA hehe
nmpak sgat kan nama dia in english xguna gugel translate 
after puas menggagau sana sini akhirnya smpai jgak
smpai2 kat tmpat tu perghh berderau gak darah ak tgok railway train yg mencacak kat bukit tu huhu
ak ni penakot skit ye rakan2..aritu naik ferris wheel kat i-city pon boleh terkaku haha
berbalik kpada bukit bendera, entrance fee RM 8 bolehlaa
time nk naik train tu eh, mcm naik lrt je rasa
haha bongkak nya padahal takot jgak hehe
tapi pengalaman tu xscary pon sbb train tu diorg buat mcm slanting
so, xdla kita rasa curam or apa2
kejap je nk smpai puncak dlm 5 minit camtu kot..tapi tgok tepi mau gayat jgak hehe
dh smpai2 tu perghh canteknyaaa sejuk plak tu
ada hotel kat atas tu, tempat makan, tempat ibadat semua pon adala..siap ada perkampungan lagi
so memang ada org duduk la kat cerok tu
yg lain tgok gambar eh

ni kat bawah sebelom naik

ni bila dh smpai puncak..semua org hepi hehe..bleh jadi duta penang hill ni

after semua org dh abis solat
kitorg pon menuju ke kafe utk menjalankan misi rahsia hehe
mula2 ak ngan wan pg tgok dulu line clear k x, cop tempat smua then diorg pon sampai and then
.
.
.
.
.
.
happy birthday zaza and che'!!!!
hehe..terkejut diorg..yela..birthday diorg lmbat lagi kot sbnarnya hehe
in fact arini birthday che' (eppi birthday che' hehe)


birthday cake :)
and birthday girl :D aka rumet.


tiup2 jgan xtiup..thanks abg sebelah meja bagi pinjam lighter hehe

dh abis celebrate smua kitorg pon turun and next destination pg cari jeruk kat jeti.
penat jgak mencari jeti ni dhla kejar masa nk balik g sp plak
tapi akhirnya kitorg pon smpai..dh abis beli smua kitorg pon nk menuju ke jambatan sbb nk naik feri dh x sempat
beratur gla panjang kot. owh ini lawak. smua org xtahu mcm mana nk cari jambatan maka
maka.kitorg end up pusing roundabout 4 kali tau x. 4 kali! hahaha sumpah lawak.
smuanya sbb nk decide which way to turn; pkul 3, 6, 9, 12? haha last skali kitorg amik 12 padahal jalan betol 6 lulzzz
tapi xpa akhirnya setelah penat mencari kitorg pon jumpa. huhu
kat atas jambatan jem plak. adus dugaan..time tu dh pkul 7 something
time tu jgak minyak still ada dua bar ingat kot boleh survive
tgok2 kat tol sgai dua erk. apakah? minyak dh kelip2. tidakkkk
dhla baru lpas bandar xd dh stesen minyak. cuakk wehh
time tu ak diam je dok berdoa dlm hati. mintak2 la sempat. 
dhla kat highway gelap gelita maunya berhenti kat situ memang nangisla huhuuu
tapi alhamdulillah, next exit bertam ada stesen minyak.
walaupun smpat kna troll dgan signboard petronas tapi akhirnya sempat jgak
tu pun dh syukur huhu..maka selepas itu, sambung perjalanan ke sp pg klinik then shoot g rumah yan
time tu pkul 11 something kot.
rumah yan. perghhh..jauh gla nk masuk sj. dhla jalan gelap xberlampu. bengkak-bengkok plak tu
tapi yg best rumah yan atas bukit kot..entrance plak mcm dlm crita cun tu ad jalan tgah sawah padi
pergh. tangkap feeling gla. hehe
smpai2 umah yan around 1215 then mak dia jamu pulut durian plak
haa..amik kau..smua makan smpai tergolek2 dh
mira ar ratu durian hehe
then hampaq toto byak2 dpan tv smua org tidoq dpan tu ja
uuu bestnyaaa...sleepover with all gurls hehe
around 2 something ak terlelap. ntah. dh xsedar bila sbnarnya.
rasa best and bersyukur sbb holiday to penang turns out well and also we all arrive safely at rumah yan.
so that wrap up our 2nd day of holiday. nntla will be back with the ending hehe.

babai :D



No comments: