Posa!


alhamdulillah..kita masih diberi peluang untuk menjalani ibadah puasa di bulan yg mulia ini
semoga ibadah kita diterima oleh-Nya insyaallah :)

dh 5 hari dh posa. alhamdulillah cuaca di utp sgat menyenangkan hati ini hehe
redup je slalu...kadang2 panas tapi xterik sgat mcm selalu
niat di hati nk buat catatan ramadhan la kononnya hehe tapi skrang dh hari ke brapa dh pon
xsempatla nk buat. malas. aish. xdk syaiton pon boleh dok malas lagi. adui. improve2 hehe
skrang tgah curi2 masa update blog
knapa curi masa? sbb tad tgah study ppd..jumaat ni ad test wuuu
kalau sem lepas killer subject adalah TP sem ni ak rasa PPD kot huhuu
tambah plak dgan lecturer 2nd yg monotone tu wuuu sad
yg bertone2 pon susah nk paham ni kan plak monotonous.
but then when i think about it, effect sgat k ad tone k x?
he is still delivering his knowledge and teach us.
guess it is just to attract our interest towards his lecture kot?
so, what's the complain about the lecturer being monotonous and all?
haha..biasala..manusia memang pandai mencari alasan. 

aish. lari dprd tajuk buat sementara waktu.
arini rasa mcm nk tulis byak2 lpas gian hehe
so, jom masuk ke segmen catatan ramadhan saya hehe

Ramadhan 01 
Sahur kat rumah. i would never ask for a better place, company and foods. 
it is perfect! :) mama masak nasi goreng udang besau hee makan smpai kenyang tergolek2 haha
tapi first day memang dugaan sbb demam teruk plak time tu huhu..hingus keluar mcm air paip batuk yg xberkesudahan..nk buat apa pun xlarat. nk lipat baju pun xboleh last2 tersadai kat kerusi tgok shah rukh khan kat tv3 hehe..ptgnya gagahkan diri ikut abah ke market. abah excited je mengajak kesian lak nnt pg sorg2 lak huu lgpun esok tu dh nk balik dh xsempat nk bermanja hee..dipendekkan cerita bukak puasa pon sedap hee..haruslahh makanan kat rumah kot..semenjak masuk utp ni xpernah lg dpat puasa kat rumah huhuu sad. mlmnya xdpat hadir ke terawikh lagi skali sbb xlarat sgat. mlm layan cerekarama tajuk Perempuan Neraka. Best! sblom tido mama paksa telan panadol. sempat lag berleter sbb xambik ubat ptg tadi..hee..iloveyoumum :)

Ramadhan 02
Sobs. lpas sahur dh bersiap2 nk bertolak pulang ke utp huhu..sedih. bas pkul 10 pg abah hantar. mama bekal sambal ikan goreng buat sahur. naik bas AB yg 2 tingkat tu. ak ni dhla xsuka bas 2 tingkat. kalau terpaksa naik pon mesti ambik kat bawah tp aritu kna dok atas plak huuu cuak..tido pon xbegitu lena seperti selalu. hehe ntah la betul k x haha mesej wan xberbalas jgak hehe..alhamdulillah smpai dgan selamat. wan dh smpai kat medan gopeng pkul 1 brapa ntah then tggu si dia dtg ambik. ngee..smpai bilik around 3 ptg then ptg tu kitorg beramai2 bertolak ke masjid utk iftar and terawikh. hehe..loike. of course la dgan geng GPL sy and yan juge hee..satu talam 7 org campur eiju. alhamdulillah kenyang :) solat terawikh first utk sy hee..

Ramadhan 03
Gara-gara baru balik utpla kononnya badan letih dan sebagainya maka maka kitorg x bangun sahur hahaha. walaupun dh ada 3 alarm yg berbunyi plus misscallsssss from our dearestss still xbangun jgak utk sahur hehe..lg tragik, tersedar pkul 6.23 pgi. dgan kalutnya ak bangun and cakap "Cepat2 bangun sempat minum ayaq ja ni" lantas tangan mencapai botol air mineral blue and teguk 2-3 kali sambil dlm otak berfikir "aish wan ni xmau bangun minum ayaq ka? satgi dh xboleh" terus teringat! dh masuk subuhla cek oi wuuu..menjerit sorg2 cuak dgan status puasa yg ntah batal x hehe..jerit2 kat bantal sambil tutup muka haha..then tido smpai xsedar diri utk ke kelas petangnye berbuka kat masjid dgan gegurls haha..

Ramadhan 04
Kali ni bangun sahur dgan jaya sekali. hehe..petang tu ada business meeting utk pcs. i think it went well. yg dh lepas biar je la rakan-rakan. ni ada satu lagi ni presentation hehe..lpas pcs trus jalan kaki ke masjid bersama wan. tersilap langkah menuju ke masjid. jalan yg dipilih sedikit jauh drpd jalan yg lagi satu. sedapkan hati dgan setiap langkah yg diambil utk ke masjid ada pahalanya hee..kali ni makan satu talam 6 org rasanya..ntah xingat hehe..tiap2 malam kitorg akan smpai kat bilik around pkul 10 mlm. okayla kalau duduk kat bilik pun bukan produktif sgat pon hehe..

Ramadhan 05
Kali ni pon bangun sahur. hee..yela sbb ak xtido pon..kononnya nk study ppd. memangla study tapi xabis2 lag pon hehe..arini xdk kelas lgsung sbb EEE dh abis lab plak dh xd minggu ni. so memang rilek je la kat bilik. study ppd lagi. hehe..petang tu pg beli tiket balik raya weee.. 16/8 woot2 xsabar nk balik hehe..dhla aritu birthday mama hee..smpai2 utp je terus siap2 pg masjid. lpas maghrib dh xtahan rimas dgan badan sendiri huahua..sbb xsempat nk mandi petang tu so ak pon balik..terawikh kat bilik je nk g surau xsempat huu..then tido and bangun semula utk study ppg lagi. haha..skrang tgah bau nasi yg baru diletak oleh rumet tersayang yg sudah pun tido ditemani lecture note ppd. hee..

so far that's it for my catatan ramadhan. hee..nnt kalau rajin sy update lagi ye. 
semoga ramadhan kali ini mengubah diri kita ke arah yg lebih baik insyaAllah.
skrangla time utk melatih diri :D

No comments: