Intern #1


assalamualaikum w.b.t

Hari ni dh hari selasa. Esok sehari je lg nk duduk rumah huhu. Sedih rasa. Tapi xpala. pengalaman tu penting.
Cewah..padahal memang dh ditetapkan utk pg praktikal maka haruslah akur ye dak? kang xleh grad plak cane nk kawen. hihi.

Cerita pasal intern. Alkisah, hari tu jenohla kami ni dok pakat cari rumah. Nk duduk 8 org punyala sakan. Nk saving la katakan hehe..cari punya cari smpai bertab2 dh bukak adala jumpak nk dekat 10. Tap kol2 esok hampeh~sudah ada org angkatla, kena sewa at least setaun 2 taun la aish mcm2 la kerenahnya. At the end of the day cuma ada 2 je pilihan:

1) kat wangsa maju, not furnished AT ALL
2) somewhere at Pandan Indah fully furnished. *gambar cantek je

Cuba teka yg mana kitorg pilih? hihi..Haruslah yg murah iaitu wangsa maju hehehe tapi bukan sbb murah je
sbbnye kitrog just kna naik satu lrt je utk smpai ke klcc and great eastern. Kalau yg pandan indah tu kna tukar plak malasla gitu and sedikit mahal jgak yela furnished kan. So, the choice has been made and i asked my big bro to look it for us. Luckily dapat. alhamdulillah lega yg teramat kot. serius. Selesai dh satu masalah. Semalam abg ak balik dari kl dia ckp rumah tu memang TOTALLY KOSONG~kosong hahaha sampai kipas siling pon xdak. zzz nasib baik ada lampu hehe..tp nk buat mcm mana. Biar je la..yg tu je yg ada..let's just make the best out of it.
Thanks dear big bro for helping me :)

Sekarang tgah kumpul2 barang yg nk kena bawak and yg kna beli nnt. Yg paling crucial of course it will be washing machine, fans, and maybe fridge. hihi..tu pun kalau smua org setuju.

EH! Sebelom lupa, diperkenalkan penghuni flat wangsa maju yg ak xtau apa nama dia hehe
aku, wan, misao, eiju, wawa, pipah, ana, e'zati.
3 chemy-3 mechi-2 civil hihi
ni namanya variasi :D

Semoga kita dapat tinggal bersama2 dgan aman dan sejahtera. ;)


No comments: