Raya 2012 :)


dh dekat 2 minggu raya baru la nk publish crita ni.
sebenarnya dh lama ada kat draft tapi asyik x tertekan je butang publish tu.
back to the topic itself,

1st day of Syawal

the theme for this raya is pink for the ladies purple for the guys.
that makes a ratio of 1:2 mathematics skit. terasa pandai di sini hehe

gambar ni je elok -.-'

pagi tu p smyg raya
bestnye rasa..yela setaun sekali je smyg raya kan sayu je rasa
tambah2 plak bila dgar suara abah dok takbir raya 
tp sedikit x best bila ak mengantuk gla time khutbah tu
mana xnya smlm tido pkul 5 tapi bgun pkul 6 lebih huhu
biasala time puasa jadual tido jadi pelik skit 
susah betul nk kembali ke jadual biasa
dh abis smyg, balik siap2 kejap beraya kejap dgan abah ngan mama
tangkap gambar skit2 then trus pg serbu rumah cik yam dpan tu hehe
makcik yam buat sup urat! aaaa sukanya bihun thai dia memang superb!
ak ambik urat banyak glosss meatballs dok floating kat kuah sup tu
uuu tambah 2 kali kot pastu bantai ayam kampong plak! heaven! hehe
dh lpas tu pg rumah org lain pon mampu makan kuih raya je 
hehe tp xpela..sup urat tu jmpk setaun sekali ja tau! special tu hehe
pg beraya2 around pkul 3 balik sbb cuaca yg sgat panas dan mata yg sedikit layu
tapi ak, lpas zohoq ja truih chow nk p rumah zahidah
time ni mama tidoq so blehla senyap2 bawak kereta hehe :D
fetched madd and haziana then mulala kitorg dok merapu kat rumah zahidah tu haha




mak zaidah buat bihun sup! slurpp sedap2 ni harus makan hehe


penat tau adjust henset atas kotak tisu hehe

2nd of Syawal

my open house day :)
mama tempah kat mak chaq nasi tomato so xbyak sgat pon yg kna prepare
cuma kemas2 rumah ja


toksu ngan mama hee..toksu nampak muda lagi my mum haruslah kan hehe

anak pak lang baby yg no 3 aaaa comel2 

gambar ramai2..madd the cameragirl hehe

hee..besfren yg hadir thanks uolls

hee madd,me,sabb :D

eh2 haziana pon nk ada jgak haha

open house kat rumah memang best!
serius. because this is the time for me to meet all the relatives and actually catch up on how they are doing
means, where they are living now, how many kids etc
it's true that makan2 did brings people closer. hehe
malam tu p rumah pak chaq plak makan ikan bakaq
perghh memang terbaik! balik2 tu letak kepala trus pap!
tido smpai esok subuh. serius letih gla rasa. 
but it's totally worth it :)


3rd day of Syawal

rumah arina and rumah madd
rumah arina buat open house
and rumah madd ada kenduri akikah




first time arina tggi drpd kami smua hehe :P

kat rumah madd.
xleh tgkap byak gambar org ramai
kena behave sikit. hehe
tgokla anak sedara dia. comel gloss aaa loike!!


4th day of Syawal

owh ingat nk balik utp arini tapi xjadi. haha.
instead, i went to rumah wa for kak basyirah and pait's wedding 
and on that night my neighbor is having their daughter's wedding
erk i mean akad nikah. hehe
owh. ingat dh skrang. this was the day my dearest cat got hit by a motorcyclist.
huhu...serius sedih..nasib baik benda tu jadi dpan abah
i mean, adala jgak org yg tgok huhu
balik2 tu mummy diam je..makan x minum pun x
instead, she just kept breathing heavily and repeatedly without making any voice at all
yup. nothing! huu..then tiba2 dia jalan jauh skit dprd ak then dia kencing.
tapi kluar darah yg sgat pekat. huhuuu serius sedih.
abah ckp dh xlama dh dia nk mati dh tu.
so i just kept waiting there.
teman dia kot2 betul huhu..serius sedih.
anak2 yg batch ke-4 ni still menyusu kot sedihhhh
then time maghrib tu dia blah p kat pagaq rumah blakang
org ckp kucing ni mmg camtu kalau dia rasa dia nk mati dh dia dok jauh2 xmau bg kita tau
lagila ak sedih
huhu..so mlm tu time kenduri ak nmpkla anak kucing 2 ekoq tu dok tdoq atas kerusi kat luaq
sedih je tgok dudukla 2 org kat situ
so ak pon bawakla masuk dlm tdo atas sofa.
pastu bla ak bwak kluaq depa balik lpas tu guess what
mummy tgah dok dpan bekas susu yg ak buat utk anak2 dia tadi
ya Allah gembiranya rasa..syukur sgat2
it is truly a miracle. benarlah kucing tu ada 9 nyawa hehe
so, ak tggal anak2 dgan mummy dia and esok pagi tu bukak2 pintu blakang ja nmpak diorg dok dpan pintu blakang dlm kotak with their mummy
siap menyusu lagi. hee
dear mummy, u r very strong ;)

ni time dia kluaq darah tu huu

day 5th of Syawal

went out with the girls for domino actually
but got wind up at kfc at last.
haha..gla ramai org kat domino. nk tggu smpai sejam kot gloss
nnt plak la ye kita kluar ke domino rakan2 :)




have great time with all of you dear girlfriends.
nnt jumpak lagi!
bila kami balik hampa semua dh sambung blajaq plak.
aaaa rageee

6 Syawal 

siap awal2 pagi bertolak pulang ke utp bersama fifi dan lukman.
part sedih
bila ak p kat pagaq ja smua kucing pakat mai mcm nk ucap gudbye jgak kat ak
huhu 
even the babies pon dtg tau.
sedihh..tggu tau abis exam ni i balik huhu..

overall.
I enjoyed every and each moment of 6 days of syawal with family and friends.
all that's left is struggling for final exam.
it's a fair trade ey?
;)


yup. i'm developing panda's eyes right now

No comments: