Its been a while


Lama dh x update blog.
Pemalasnyaa xpaham dengan diri sendiri haha
Sekarang tgah bulan puasa ni xleh malas2 dh
Cepuk kang.
Need to develop a new habit for the upcoming life that require me to be extra rajin kaka

Anyway, Alhamdulillah sekarang dh 4 hari menjalani ibadah puasa 
Alhamdulillah Alhamdulillah
Kadang2 terfikir gak, dh 23 tahun hidup di muka bumi ni mungkin baru beberapa tahun hurm mungkin baru 9 tahun betul2 menghargai bulan Ramadhan; bulan yg pernah barakah org ckp
Baru 9 tahun. Hurm lambat sikit nk sedonye haha
Moga akan bertemu lagi Ramadhan berkali2 di masa hadapan
Aminnn

Berbalik kepada cerita kehidupan ak yg boring,
Skrang hurm xbuat apa2. Preparation plak hurm byak lagi sebenarnya xsiap tp xleh nk buat apa
Nk proceed tu mcm ada prerequisite la yg belom setel. So jem. haha
Currently tgah melayan tv3 tapi certain waktu je okes
Pukul 3-4; Angeline
Pukul 7-7.30 kadang2 pkul 8 hihi; Indah halina
Pukul 10-11; Siti Saleha

Sinetron dh xlayan serabut. Masa terlapang in between kadang2 diisi dgan melayari internet ataupun melayan running man. kaka.

Semalam ada terbaca post kakya*kawan utp dulu 
regarding dia xboleh masak time mak dia ada kat dapur.
Hurmmm samala kitaa kakya oii
Memang kalau nk buat apa2 kena buat time mama xdk kat rumah
Kalau time xdk kat dapoq xleh gak sbb rumak xbesar mana so dgarla jgak kalau terbising2 kan haha
Kalau tertangkap hurm mesti ada saja la yg x kena. Smua salah. haha
Maybe my mum is not confident with me. hahahaha
Skrang kalau pg dapur pun kena dok diam2 kalau dok buat kalot mmg knala sedas dua das haha
So skrang pg usha2 ja potong skit2 tu je la kaka
Sebenarnya, kadang2 kids should be given a chance to do things their way
Baru in the future they will feel confident and knows how to do things throughout experience and also experiments.
Amboi kau jah sodap bersyarah ye haha. Anyway ada lagi faktor lain which is malas.
Dh dulu asyik kena marah je kat dapoq so dh lama2 malas la nk ambik tau.
Sekarang ha padan muka kau jah haha
Org tua ni potpet diorg ada sebabnya dulu2 biasala budak2 xpaham apa kena sikit merajok sokmo sekarang dh tau merajok jgak kadang2 tp dh kurangla iyedok? haha
Anyway, cooking is a must for women. Nak x nak kena jgak. Nanti dh kawen kang cane nk ikat hati suami kalau x pandai masak? amboihh hahahaha
Slalu baca kat fesbuk; Xpandai masak xpe, janji rajin memasak.
Kawan ak yg dh kawen pon ckp mcm tu hehe
and yes dia memang rajin memasak. Lama2 nnti pandaila mcm buat experiment jgak. Ada trial and error-nye hahahaha

Okay sekian harap maklum. Xtaula apa motif post ni bercampor sakan.
haha


1 comment:

miramisao said...

dulu aku pon sme, kalau dok dapur tu ade je tak kena. potong tu slh. goreng ikan slh. haha. pstu last2 pegi dok dpn tv. haha. setakat tlg potong2 je. dah nak kawin la baru bg ruang utk msk sndiri. haha. actually kite bukan nya xpandai msk, kt utp ok je kite msk kan. btol msk tu mcm experiment. try n error. ;)