Winter Break!


It is  my first winter break!
Well, my only winter break cosidering duduk setahun je kat sini haha. LOL.
So last winter break we went to Polska! a.k.a Poland.
By we, I mean the Everlovable haha
My crazy-fun-nice-gelong Everlovable.
Basically, it is the combination of the occupants of Grandola, Ruskin and Dynamo street.

Back to the story,
the plan of going to Polska was actually the adhoc plan because at first we were actually planning to go to Scotland on a road trip with the main reason to play ski and snowboard.
Tapi hakak Scotland xleh gerenti pulak snow turun time kitorg nk pg tu so tukar la plan. Tgok2 Scotland yg snowing habis tempat yg awal2 plan nk pg kat Poland tu xbersalji haha.
Nevertheless, ever heard of you might lose something but you will get something better?
Well the way I view it, the decision of going to Polska was the best thing we will ever got.
Know why?

In terms of currency, 1 Pound = 5 Zloty (Polska currency). Feeling dia macam duit Malaysia and UK. So untuk travel bajet mcm kitorg yg student ni mampu la untuk berjimba di sana. hihi
Nak rent equipment untuk snowboard and ski pon murah tahap nk nangis. Because previously we were comparing the prices with the one in Austria. Mahal uolz. Mungkin sbb dia guna Euro kot. So kat Poland ni mmg boleh main puas2 la walaupun sebenarnya xmain pon test ketebalan ais je byak haha. Accommodation pon murah and bersih dan cantik! Hmmm boleh jadi duta Poland tak agak2 promote kaw2 dh ni. Org dia pon friendly2. Cuma ada satu ja kekurangan, mereka ini kurang fasih berbahasa omputih. Maka terjadilah situasi seperti ayam berbalas cakap dgan itik. There are certain words that we picked up from there

Goodnight: Debranok
TQ: Yankuyeh
Yes: Tak
*excuse the spelling xtau pon betul ke tak. Spelled in accordance to how I say it haha.

Kaka. Sebenarnya xblajar drpd diorg pon. Belajar drpd Amir dia beria ckp Poland before pg haha.

Okay nantila sambung dgan gambar. This will be quite lengthy kalau nk compress satu post haha. Like ada org kisah.

No comments: