result 2nd year 2nd sem


hahahaha tgah syok2 cuti yg panjang
cepat plak la result ni kluar kan..haha..
potong stim betul la. 
nevertheless, ak cek result sharp pkul 2ptg
xsabarla katakan..nk tgok how much i screwed up this sem
but, alhamdulillah, things goes well with the result
ak punyala dok target dpt 3 something2 ja
but, alhamdulillah..semua ok
still, probstat! i don't like u! haha..yg lain semua ok
yg ni la nk spoil
well, ak memang dh agak dh pun
dgan coursework yg nyawa2 ikan, memangla kan haha
still, i'm grateful for the things that happened.
maybe next sem kna pulun skit kot. :D

cari kerja!


apa yg korg buat kalau korg cuti 4 bulan?
makan-tido-tgok tv-makan-tido? hahaha aritu awal2 cuti ad gakla ak buat camtu
last2..ak pun naik bosan
al-maklumla..kita baru nk cuti org lain dh masuk balik
last2 tggalla ak keseorangan di sini huhu
sedih2..so, aritu ak pun decide nk cari kerja
ingat nk kerja pizza hut mcm cik ammaq tapi at last
malasla plak..sbbnya ammar ckap cuti seari je tu pun x tetap ikut jadual
plus, pizza hut kat umah ak ni nk kata jauh xdla sgat tapi
xsampai hatila jgal kalau nk suruh abah ak antar tiap2 ari
maklumlah..transport sendiri kan xd huhu
sooo...abah pun cadangla ak kerja kat kilang
nk dijadikan cerita plak, kawasan taman ak ni memang dekat dgan kawasan kilang2
kilang2 ni dh lama dh ada..sblom taman ak lagi rasanya
kat area tu adala 4-5 kilang
so, abah pun pilihla kilang permintex
kilang ni tepi jalan ja pun sebelah skolah rendah ak haha
ak pun masukla mintak kerja
kakak tu suruh ak masuk dlm satu bilik ni
isi2 borang semua then ad mcm test plak
tya pasal kaler wayar la then ada tambah tolak darab bahagi semua ckup
haha..buat3..pggilla kakak tu balik..pastu dia pun pergi mark kertas ak kot..ntah lama je dia pg
then bila masuk balik dia pun terangla pasal etika pakaian bla3
then dia tya plak, "eh kamu ada degree ni xpa k kerja kat sini?" 
owh kakak, sy tgah cuti skrang ni..degree tu pun dok tgah buat lagi
hehe..so, ak pun xditerima untuk kerja permanent under kilang tu but ak telah di-subkan kepada agen
kiranya ak kerja kontrak la..sbb kata kakak tu kalau kerja under kilang punya susah nk brenti kna bagi 1 month notice la..jadi lambatla sikit..kalau kerja kontrak senang skit nk brenti xbyak kore org kedah ckap hehe
so, ak pun di-subkan kpada agen Sala Jati
time ak pg tu ari rabu so xlehla nk masuk lagi
so, ak pun masuk kerja isnin minggu depan tu
hehe..xsabar nk kerja kilang? indeed i am hehe..
plus, ni sebenarnya first time kot ak kerja noob....haha.. :D