cont...


my BFF#4
cik siti shazmin fatimah binti zuhairi~~



jeng3....
nama makcik ni sgat klasik..hee..
nostalgia gitu..
ak ingat ag arina slalu panggil dia 'mah'
hehe..tapi kitorg slalu pggil dia mint..
sejuk la katakan..hee...

first time jumpak mak cik ni time...

time darjah 4 kot..xpun 3..xpun 5...xtau..
ak xingat hehe..
ak ingat ag dulu time kecik2 kan budak pompuan suka buat buku biodata tu..
ak pun xketinggalan la..nk ikut peredaran masa la katakan..
hee..
so..ak pun buatla..
overall..ak rasa ak ad 3 buku biodata kot..
yg menghimpunkan org2 yg sama..hehe..
so..nk dijadikan crita..dulu ak sekelas dgan mint..darjah 6 kot time tu..
ak pun suohla dia buat..
sesungguhnya makcik ni sgatlah kreatif..
dulu ak sgat nk time tulisan funky-munky dia tu..comel..
hee..
dulu time sekolah rendah kitorg kawan biasa ja rasanya..
dulu mint baik dgan sapa xtau..ermm..xtahula..xingat..hee..

sweet memories..

ermm..naik sekolah menengah nk dijadikan crita kitorg pun jadi tersgatlah kamceng..
ak ingat ag time form1 k form 2 ntah..
kitorg semua pg umah mint sbb time tu mak dia nk buat open house kot..
so..kitorg pun pgla nk menolong2..
ak nangis ja byak time potong bawang tu..hehe..
umah mint kat darulaman heights (ak pggil umah org2 kaya)
hee..bilik dia plak kat bawah skali..
best..rasa mcm dok bawah tanah..hee..
bestla..ak suka mak dia masak sedap kot..hee...
dulu ak ingat ag..time cuti skolah kot..
ak ngan haziana kayuh basikal kot pg umah mint..
punyala semangat nk jogging..
padahal ak rasa jarak umah kitorg dgan mint dh cukup jogging bagi ak..
hehe..
bertolak awai2 pagi kot..
lpas subuh la nk ckap..hee..
bila dh sampai tu..kitorg perg daki bukit tu..
best sgat bila dh sampai kat puncak..
bleh nampak satu jitra kot..hehe..
tapi brapa ari ja kitorg rajin..
lpas tu haziana dok demam plak terus reject plan tu..hehe..

mint seorg..

bag ak mint seorg yg sgat sweet..huahua..
sweet gla dgar ksah dia dgan pakwe dia tu..hehe...
mint ni jgak seorg yg sgat kreatif and dia sgat memahami kawan2 dia..
she is outgoing, happy go lucky and fun to hang out with..
slalu kalo kitorg kluar and ad mint, mset kitorg buat benda yg pelik2 and first time..
heee...memang seronok kalo kuar dgan dia..sbb dia ad byak idea gla2..
tambah kalo geng dgan haziana plak..hasiihh..xkering gusi ak..
hee..mint ni jgak seorg yg sgat pandai bergaya..
dulu xnampak sgat..tapi bila dia dh pindah skolah kat kl then pg dubai..
dh lama xjumpak tu..ha...terus dia berubah..
yala..tggai ak ja dok ketinggalan zaman ag..hehe..

h.o.p.e

ak arap sgat ak dpat jumpak mint slalu time cuti panjang..
sbb kalo xcuti memang ak xjumpak dia..
tambah plak family dia ad kat dubai..
jadi bila cuti sgat suah kot nk jumpak..
sbb mest parent dia dh beli tiket untuk balik sana..
yala..parent mana yg xnk anak dia balik umah setelah sekian lama..
huhu..kiranya sedeyla sbb kitorg sgat jarang jumpak dia..

p/s : rindu angla mint! huhu..;(

double smile!! =))

cut it short

arini scholar mara dh masuk..fuuhhhh!!

lega yg teramat2..huhu..

plus...buku d.e yg ilang smalam dh jumpak balik..hee..

thank God..=)

muka ak dh jadi mcm ni sbb eppi..huahua..

cont...

my BFF#3
cik Nur Arina binti Ahmad Jelani



chaakkk!! hee..
nama budak comel ni ialah....arina..
disebabkan nama dia arina ja..so..ak pun pggil dia arina jgak la..hehe..
dlam diorg ni..tempoh persahabatan ak dgan arina memang xdpat dikalahkan..hee..

First jumpak...

erm...xtau nk ckap time bila..
tapi yg pastinya..arina baru pindah time tu..
umah dia dkat sgat dgan skolah..dpan ja..
brapa langkah ja dh sampai..hee..
time nk masuk darjah dua..
ak dikira dpat result yg okla jgak (bagi darjah 1) hee..
jadinya..ak pun dtempatkan di kelas 1 Cemerlang..
time tu kot ak knal dia..
erm..xtahula..xingat sgat..
tap yg pastinya..time ak darjah 3 k 4 ntah..
ha..time tu cikgu pilih kitorg 3 jadi PSS..
ak, arina dgan robi..
start drpada tu kot kitorg rapat..
rapat gla ar..semua benda nk buat skali je..
hee..

sweet memories~~

dulu ak ingat ag..
ak, arina dgan robi..
kalo perg library mesti sama2...
susun buku..
kitorg siap pilih rak sorg satu ag nk kmas buku..
time tu ak slalu pilih rak yg hijau lumut tu..
sbb bagi ak rak tu byak buku jadi mstila byak yg best2 jgak ak nk baca..
hee..
pastu ad satu time tu kitorg dtg time ptg kot..
dulu kan skolah sampai tgahari ja..
kitorg dtg tu kitorg pg library..
time tu ad ak arina dgan robi ja..
tau kitorg buat ap....
jeng3...
kitorg main2 berlakon crita charmed kot kat dlam tu..
huahua...
ak ingat ag dulu ak jadi phoebe..
arina jadik paige..
robi jadi prue..
lawak gila ar..
main2 meja ag tu..
hekhek..
pastu..umah ak dkat ja dgan umah arina..
brapa langkah ja pun..
jadi ptg2 ak slalu pg umah dia..
sj suka2..
hee...dulu ingat ag...
dok main game barbie kat komp dia..huahua..
ak siap tggal baju tido ag kat umah dia..
ingat nk tido umah dia..tapi sampai skrang xkesampaian ag.. huhu :'(
kalo ptg2 jgak kitorg slalu pg main kat taman atas..
siap main aci ligan ag tau..hehe..
dlu time UPSR kitorg dpat sama result..ad 1B hee..
arina balik umah ak time tu sbb takut nk balik umah..
hee..sampai mak dia kol baru dia balik..hee..
comel la..

bad memories???

ermmm..there were a few...
but i choose not to remember it anymore...
xnkla..xbest kenang benda yg sedey..
yg pastinya kitorg besfren..hee..=)

Perpisahan..

ermmm...
ak drpada darjah 2 sampai tingkatan 1..
pastu sambung balik tingkatan 3 sampai tingkatan 4..
ak kelas dgan arina ja..
huhu..
jadi time ak blah form 4 tu..
huhu..terasa la jgak kelainannya..
sedey kot..
dh abis SPM pun xskali jgak..
haila...idop..huhu..

what i like about you..

hee...arina comel..huahua..itu adalah kenyataan yg xdpt disangkal ag..hee..
but act...she is more than that..huahua..
bagi ak arina merupakan seorg rakan yg sgat2la baik..
dia take care sgat pasal kawan2 dia..
tapi yg lawak tu..dia cpat gabra sikitla...dan sgat pemalu..
hehe..tapi..ehem!
dia dh matang ok...terkejut ak dgar brita tu..eheh.
but still...she is very nice though..and very sincere indeed..;p


p/s : frens forever dear =D

cont..

my BFF#2
cik Nurzahidah binti Yaaccob





hee...ayu x??
nama si gadis manis ni jeng3...nurzahidah..
tapi..cut it short ja la eh..kitorg pggil dia zahidah ja..
dalam henset ak tulis zaidah..so..cut that 'h' out..hee..

First time ak knal dia..

time...ak form 1 rasanya..
time tu kitorg kelas sekali..1 kreatif xsilap..
dulu zaidah skolah kat s.k.j..
so..first time ak jumpak dia kat s.m.j la..
time first2 ak xbrapa knai dia lagi..kami kawan mcm tu ja..
dulu..dia slalu dgan haziana..in which is my besties too..hee..
first time ak tgok dia..dia pkai spek time tu..
ermm...mcm matured ja..segan plak ak..hee..
dhla ak mcm budak2 ja..hehe..
tapi dh lama2 knal..owh...biasa ja..kami semua memang x matured..hee..

pahit getir??

ermm...ad k ek??? ntahla..ak pun dh xbrapa nk ingat..
there was a time when the tears was there..but..i don't really remember why..
hee..ntahla..ak pun xbrapa nk ingat..tapi yg pastinya..time ak sedeh dia slalu ad and time dia sedeh pun..ak harap ak slalu ad jgak..=p

what i like about her..

mcm madd jgak..i just love the way she is..hehe..
bagi ak..zaidah merupakan seorg yg lemah-lembut..sopan-santun (cewahh)..understanding..and..suka buat kawan2 dia eppi oh terlupa..dan dia merupakan seorg yg sgat ayu...hee..bagi ak..umah zaidah tu merupakan rumah kedua ak sbb ak slalu sgat tido umah dia time dulu2 and parent ak pun dh mcm xkisah dh kalau ak dok lama2 pun..hee..
tapi yg xbestnya..pagi2 mestti ak bgun lambat..asal ak bgun ja mest zaidah dh tgah sapu sampah..haiisshhh..terok betol la ak ni..dhla menumpang umah org..hee..
erm..yg paling ak suka ialah...putu mayam mak dia..hehe..sedapp..rindu plak ak..hee..
ak rasa dalam geng kami ni..zahidah sorg ja yg ad ciri2 perempuan melayu terakhir yg paling awal..hee..yela..ak ni masak pun terhuyung hayang lagi..hee..ermm..ak pun slalu lepak dgan zahidah jgak..dulu kitorg slalu study sama2..minum kopi..sembang2..bla3...hee..missin that moment seriously..

perpisahan..

hukhuk..mcm madd jgak..ak berpisah dgan zahidah time form 4..
huhu..sedeh gla ar..dhla ak pg tempat tu sorg2 ja..huhu..
lpas abis SPM ak ingat nk spend cuti panjang sama2..kerja sama2 ka..apa2la..
nk catch up what is left behind..tapi skali..erm...xkesampaian jgak..
dhla kitorg punya cuti sem pun xsama...haaiisshhh...10sen tul!
huhu..tapi xpala...cuti tetap ad walaupn xsama..
skrang makcik ni ad kat uitm pencak alam..amik course ap ntah..
susah la ak nk sebut..agak panjang rasanya..(sebenarnya ak lupa) hee..

just like i wish before..hope our friendship last forever n ever too...=)



ok..that's it for today..continue later...insyaAllah..=D

my besties


Hello3...
erm..dh berhabuk rasanya blog ak neh..hehe..
untuk mencuci sgala habuk di blog ak ni..arini ak nk story satu, dua, tiga story pasal besties ak..hehe..

tadaa~~ ni diorg..





k.a.w.a.n..what does friendship mean to you?
for me..friendship is like....erm...like...err...(sometimes there are things that you can't describe it with words)..hehe..ak xreti nk ckap tapi kesimpulannya bagi ak..friendship for me is like..them-la..hehe..
ok..first story first...

my BFF#1
Cik Noor Madihah binti Haji Arom



tadaa~~
cute x? hehe..
ni la story first ak pasal besfren ak..
nama dia..(mcm yg korg dh nampak tu)
tapi..kitorg selesa panggil dia 'madd' je..
dan kitorg rasa..dia pun selesa mcm tu jgak..sbb after all of these years xpernah dgar dia complaining pun..betoi x madd?? hee

Bila first time ak knal dia?

ak first kenal dia time....ermm..bila ekk???
ak rasa time darjah 4 kot..
time tu..ak bersekolah di s.k.b.b.d..
ak ada banyak kawan time tu..i mean..biasala budak2 kn..
dok main aci ligan la kat skolah tu..main longkang2 la..eheh..
back to the story..time tu ak dok kat kelas 4 Hijau kot..madd plak time tu dia baru pindah ja dtg sini..xsure ak dia masuk kelas ap whether it is biru or kuning..ntah..tapi memang time tu ak xknal dia lagi la..nk dijadikan crita..ak ad kawan..nama dia adzreen..budak neh duduk blakang umah ak..so every evening mesti kitorg jumpak..main tuju kasut la..main toi la segala benda la ak main dgan dia..
kebetulan plak..budak neh sekelas dgan madd..jadi..satu ptg tu..madd dtg umah adzreen and time tu la ak knal dia..
first time ak jumpak dia..ntah..ak xingatla madd..hehe..
time first2 tu ak kawan mcm biasa ja dgan dia..kiranya kitorg ni rakan sepermainan ja la sbb time tu dia baik dgan adzreen and ak plak dh ad arina..hee..
but..less that i know there is something that bind us in between that is..eheh..cousin ak ad gossip dgan madd..hekhek..(time ni adzreen crita kat ak)
well..lpas tu...ak pun baik la dgan madd..(ingat dh nk jadi besan ak! hekhek)
lpas tu slalu jgakla dia dtg umah ak bla3...sampai parents ak pun dh knai dia..
bukan takat parents ak..parents kpada sepupu ak tu pun dh tau..siap pggil menantu ag..
hakhak..but..luckily there were not meant to be together..oh madd..xrela ak kalo ang dgan sepupu ak tu..xsesuai..dia terlalu kebunga-an..hee..

Pahit getir yg telah dilalui bersama..eheh.

erm...ak xbrapa ingat kalau kitorg slalu gadoh..
xtaula..tapi ad satu peristiwa ni memang ak xkan lupa sampai bila2..
mcm mana jadik ak dh lupa..tapi yg ak ingat..kitorg isolate madd selama hampir sbulan..xpun sebulan lebih?? ntah xingat..huhu..how i hate remembering..i was ok on the outside but inside..ermm...pedih gla ar...how does it feel like when u meet ur besfren but you cannot even smile at her?? hoho..it hurt a lot..but at that time..i think..ego is beyond everything..
but luckily..we were able to get through the rain and make things crystal clear again..hee..

What I like about her?

yah...such a simple quest to answer because i just simply love everything about her.
hehe..dalam kalangan kitorg..madd can be described as a happy-go-lucky person and quite an understanding fren for me..ak rasa banyak sgat benda ak buat dgan madd..kitorg kuar alor staq skali..pg aneka skali..ak tido umah dia dia tido umah ak..(untuk pengetahuan korg..abah madd sgat susah nk bagi madd tido umah org jadi bila dia bleh tido umah ak..ak sgat berbangga dan terharu hekhek)..lagi..ermm..xtahu la..tapi byak benda la ak buat dgan dia..i really enjoy her company..ak rasa madd merupakan insan yg paling byak tahu pasal ak..kalo ak ad ap2 masalah mesti ak consult dgan dia..sorg ag zahidah..i think what makes us last longer is that ak paham dia dia paham ak..we really understand each other..jadila tu..perangai dia xgila2 tapi manja..haha..bukan ak yg ckap..ad org lain ckap..hehe..

Drifting away..
ak berpisah dgan dia time ak form 4..huhu..dhla lpas SPM pun kitorg xduduk u skali..huhu..tapi..xpa..asal cuti ja kitorg wajib jumpak..hekhek..
skrang makcik ni tgah final kat matrik..well..all the best la ye..

Last but not least..I hope...our friendship will last forever and ever and ever and ev........(cont.) =D