i feel blessed!


alhamdulillah
rezeki murah sejak pindah rumah ni
bukannya dapat extra money k apa
tapi dapat pertolongan daripada insan2 yg baik hati di sekeliling kami ni
alhamdulillah
Allah murahkan rezeki kalian semua.
haritu dh pernah crita perihal peti ais dan juga lori yg mengangkut tu kan?
kali ni plak pertolongan daripada makcik yun ataupun cik mah*panggilan yun hehe
makcik yun dgan baik hatinya telah meminjamkan dapur kepada kami which come with meja kecik and also microwave ngee
alhamdulillah ada org yg bersimpati dgan kami yg serba kekurangan ni huhu
apa2 pun terima kasih banyak cik mah! :)
kami akan menjaga harta itu sebaik mungkin.
maka setelah gigih bershopping2 di giant smlm
arini mission nye adalah utk mencari tong gas and org yg sanggup menghantarnya smpai k rumah kami
maklumla tingkat 5 kan jauh bebeanu tu ha hehe
setelah merisik khabar dari jiran bawah akhirnya kami dapat juga nombornya
rupa2nya ad ja kedai runcit depan ni lulzz
cuma dia sedikit overshadow oleh restoran2 tu yg xtau tu
so tadi tong gas pon dh dpat and disebabkan arini turn ak ngan wan memasak
maka kami pon tryla dapur gas tu
aaaaa loike3..ayam goreng yg perfect and masa memasak pon kejap je ambik
kalau sblom ni astagaaa..lambat bebenau
tad kitorg masak ayam masak sambal and goreng sayur skit
perghhh sedap gloss
xpasal je ak tambah smpai 2 kali
hehe..nikmatnya rasa mcm makan di rumah hihi
ad potensi utk ak tidak kurus lagi! haha

esok dh hari isnin. 
adoi. whyyyyyy kejap sgat rasa ni??
adus..sad. :(

intern #4


hari ni kak aini dh masuk kerja hihi
ceriala sikit dia ada..walaupun kitorg xla sembang sgat tapi bila dia ada lain la jgak suasananya 
start off the day with reading on safety report on Dyarbekir
still cannot access to Besar project
waiting for the IT dept to approved it
after that read a little bit on Flaresim
tadi serius mengantok gla rasa
bukak buku shin chan bawah meja baca senyap2
then turun g level 15 niat di hati nk tido tp bila dh masuk krik krik
xsampai ati
so ak pon blah naik atas balik haha bengong
tggu lunch dgan hati yg xsabar dan perut yg berbunyi
after lunch met Lakshmi and then she told me to fill up a form and submit it to IT
hopefully by tomorrow or next week i can start with a new project
by comparing process and safety then only u will know which one suits u the most kan?
hehe..
minggu ni kena siapkan weekly report utk dihantar ke sv tercinta
xstart lagi pon zzzzzz
btw, arini semangat je ak bawak baju nk main volleyball
tgok2 mcm nk hujan so ak pon cancel trus balik dgan diorg hihi
nnt kalau game lain sy join eh..
amazing race k explorace k okay jgak tu
stamina ak byak ke arah tu haha
okayla 
esok niat di hati nk bercamwhore dgan diorg ni
maklumla dh nk dua minggu intern tp xpernah lg tgkap gmbar sad

owhowh. berita baik hari ni
kawan kepada sepupu pipah telah baik hati utk meminjamkan peti ais kepada kitorg hihi
and pakcik misao jgak telah baik hati utk mensponsor perjalanan lori dan upah utk angkut peti ais ke rumah kitorg yg tingkat 5 ni
hihi..terima kasih semua!!
rezeki raya haji..
semoga kalian dimurahkan rezeki :)
that's all bubbye! 

intern #3


hye..
arini kerja malas gla rasa.
kak aini x datang dia ambik mc
serius sunyi gla ofis dia xdak. huhu..
dhla ramai yg pergi team-building la, field trip la geng2 utm plak xdtg langsung
maklumla nk convo dh kan hihi..bestnyeee
so arini, abiskan report yg terbengkalai
xleh dh ak mengadap process ni cannot already
maybe sbb kena digest in such a short time and kna paham kan cepat2 utk buat report
maka susah la. bagi aku.
memang internship ada kurang7 bulan lagi
tapi kitorg kena hantar project title by week 3
and to present something which i donno by heart
erm..susah tu xleh nk goreng.
mau plak klau dpt sv mcm M RAMASAMY ataupun Lau Kok Keong
uuuu susah2..so, i'm taking a safe way
after lunch break, i asked this senior engineer; Mdm Lakshmi regarding her projects
and yes, she got some project for me
hee lega..maka ak pon nk move on from process to safety
tapi bukannya bermaksud ak xnk buat dh process
i will, but safety will be the one i will be presenting hehe
now i need to finish a report to be endorsed by a process engineer before going to encik Zul
and then i will move on to safety hihi

esok ada voleyball
huhu..gigihnya diorg ni nk practice tiap2 minggu
esok bleh la join tapi sekadar menyokong haha

okay la gudnite! mengantok.

ahad aritu kluar dgan opie dgan azzam
hee..gembira. sbb lama xjumpa
okayla chow! 

Intern #2


Lamanya rasa x update blog. hihi
last pon time kat rumah aritu
niat di hati kunun2nya nk update tiap2 ari time intern ni
tapi apakan daya.
kat opis xleh nk online kat meja sdri. 
kat rumah plak xdk internet. sobs.
maka bersamaan ari khamis aritu, kitorg tekad utk pasang internet kat rumah!
xkirala apa pon asalkan ada.
akhirnya, p1 jgak yg menjadi pilihan di hati hihi
maka bolehla saya update blog tiap2 ari. provided badan xletih and still bertenaga hehe


cerita pasal intern.
alhamdulillah dh seminggu dh menjalani praktikal ni. 
27 weeks to go. sobs. huhu
dulu before intern konon2nya nk tgkap gambar first day la bla3
tp apakan daya hajat xkesampaian.
first day pon dh kalot2 jalan kaki smua
maklumla masing2 xtau nk agak. padahal smpai opis awal je 730
nk buat apa dong haha..

first day,
okay je..briefing bla3
kat sini diorg sgat pentingkan masa
nk kluar g toilet pon kna check out
maksudnya kalau kita nk buang air besau xlehla lama2 nnt kna kerja overtime plak
seminggu kena cukupkan 40 jam
jumaat plak rehat 2 jam
maka sehari lebih kurang kna cukupkan 8 jam 15 minit gitula ceritanya
makan plak ada tempat yg murah namanya sri long
short form utk sri longkang haha
opis ak. okay..diorg siap letak nama kitorg kat situ
sekali cube dgan kak aini namanya 
lama dh dia kerja nk dkat 5 taun kot. mcm kak pinat pon ada kakak tu hehe
supervisor plak
erm. suara kuat glos. smpai dengar kat luar ni ha..
tapi bila jmpak plak alahai kuat gelak rupanya hihi

yg lain, ermm..tiap2 ari pergi kerja jalan 15 minit ke lrt wangsa maju
time dh turun lrt jelatek kena jalan about 15 minit gak nk ke menara
wuuu sedih.. aritu ad skali ak kna balik lambat sorg2
sad..sadis gla jalan k lrt jelatek tu
huhuu..sampai2 rumah je dh pnat
lpas makan terus tido
xpernah lg la exceed pkul 12 haha

overall, undergoing internship is okayy
but sometimes, there are things that needed to be concern about
example, other's behavior and intention
niat yg baik mungkin disalah-ertikan
either on our side or the other side
let's just pray for the best.
xnk melalui internship period dgan rasa kurang puas hati and tidak senang di hati. 
apa yg ak ckapkan ni?
haha ntah. hanya ak yg tahu hihi.

meja ak hihi..ad satu dekstop yg kurang function-nya sbb xleh access internet
boleh intranet je lulzz

okayla 
itu sahaja
bye2 :)