pengembaraan bersambung


haha..tumpang still in the mood for typing; story-ing
meh ak nk menyambong kisah percutian kami di penang untuk hari ke-2

untuk hari kedua ni, pihak organizer telah memutuskan utk berehat2 dan bersarapan di pantai *yuhuuu
hehe..mula2 nk cari miami beach tapi pusing punya pusing last2 kitorg stop kat....zzzzzzz ak xingat hehe
yg penting tempat itu still adalah pantai hehe
pantai time tu kosong lagi..ad kitorg je..xd aktiviti2 lain yg berjalan lagi
selepas berjaya mengisi perut dgan roti + tuna yg dicampur telur rebus yg dihancur2 semua pakat gigih ber-camwhore haha
memang tu je kan kerja perempuan 


ehhh x jugak okeh..kitorg naik bot kott
blehla beda pusing2 di perairan batu feringghi tu hehe


ini dia muka ceria naik bot haha

rawrrr hehe :D

yg paling best part naik bot adalah apabila abg tu berhenti kat tgah tu and kitorg bleh tgok byak gla obor2
uuu jellyfish-catching gitu hehe
walaupun ia berbahaya tapi still comel kot..cantik je dia flowing dlm tu hehe


ini dia encik obor2 cantik kan? hee


total naik bot xsilap ak adalah 60 ringgit kot..bolehlaaa jerit2 atas bot konon2 mcm dh abis blaja hehe
after dh turun bot and penat berjalan2 di persisiran pantai around 1030 pagi kami pon blah balik hotel
kemas2 barang check out then kitorg singgah toy museum jap dh alang2 smpai kan
entrance 20 hinggit kot dia tulis tapi bila tya2 and tgok kitorg ramai and local kot dia pon ckap 10 ringgit
masuk je la..bukan nk dtg slalu tmpat ni
dlm tu perghh byak gla patung2 drpd yg paling kecik smpaila yg paling besaq smua ada
cuba name kartun yg xdak kat situ. semua ada beb! nostalgia gla rasa. hehe
senang je nk cari toy museum ni..sblah dkat hotel copthorne? copcorn? ntah sila gugel hehe
letak gambar sendiri je haha

sama x senyuman kitorg hehe

waaaa my jonny deep. rasa nk curik masuk kreta bawak balik utp hehe

after dh puas membelek2 patung2 mini and giant di situ kitorg pun berangkat menuju ke tesco bagi menjalankan misi tersembunyi
nk tau apa? kejap ye..blom smpai part tu hehe
dh alang2 kat situ kitorg pun decide utk isi perut kat situ
makanan yun, che, mira sumpah tempting gla! hehe
ak telan nasi ayam je maklumla tgah on-budget haha
around 2.30 kitorg blah. on GPS cari next destination which is PENANG HILL
aka BUKIT BENDERA hehe
nmpak sgat kan nama dia in english xguna gugel translate 
after puas menggagau sana sini akhirnya smpai jgak
smpai2 kat tmpat tu perghh berderau gak darah ak tgok railway train yg mencacak kat bukit tu huhu
ak ni penakot skit ye rakan2..aritu naik ferris wheel kat i-city pon boleh terkaku haha
berbalik kpada bukit bendera, entrance fee RM 8 bolehlaa
time nk naik train tu eh, mcm naik lrt je rasa
haha bongkak nya padahal takot jgak hehe
tapi pengalaman tu xscary pon sbb train tu diorg buat mcm slanting
so, xdla kita rasa curam or apa2
kejap je nk smpai puncak dlm 5 minit camtu kot..tapi tgok tepi mau gayat jgak hehe
dh smpai2 tu perghh canteknyaaa sejuk plak tu
ada hotel kat atas tu, tempat makan, tempat ibadat semua pon adala..siap ada perkampungan lagi
so memang ada org duduk la kat cerok tu
yg lain tgok gambar eh

ni kat bawah sebelom naik

ni bila dh smpai puncak..semua org hepi hehe..bleh jadi duta penang hill ni

after semua org dh abis solat
kitorg pon menuju ke kafe utk menjalankan misi rahsia hehe
mula2 ak ngan wan pg tgok dulu line clear k x, cop tempat smua then diorg pon sampai and then
.
.
.
.
.
.
happy birthday zaza and che'!!!!
hehe..terkejut diorg..yela..birthday diorg lmbat lagi kot sbnarnya hehe
in fact arini birthday che' (eppi birthday che' hehe)


birthday cake :)
and birthday girl :D aka rumet.


tiup2 jgan xtiup..thanks abg sebelah meja bagi pinjam lighter hehe

dh abis celebrate smua kitorg pon turun and next destination pg cari jeruk kat jeti.
penat jgak mencari jeti ni dhla kejar masa nk balik g sp plak
tapi akhirnya kitorg pon smpai..dh abis beli smua kitorg pon nk menuju ke jambatan sbb nk naik feri dh x sempat
beratur gla panjang kot. owh ini lawak. smua org xtahu mcm mana nk cari jambatan maka
maka.kitorg end up pusing roundabout 4 kali tau x. 4 kali! hahaha sumpah lawak.
smuanya sbb nk decide which way to turn; pkul 3, 6, 9, 12? haha last skali kitorg amik 12 padahal jalan betol 6 lulzzz
tapi xpa akhirnya setelah penat mencari kitorg pon jumpa. huhu
kat atas jambatan jem plak. adus dugaan..time tu dh pkul 7 something
time tu jgak minyak still ada dua bar ingat kot boleh survive
tgok2 kat tol sgai dua erk. apakah? minyak dh kelip2. tidakkkk
dhla baru lpas bandar xd dh stesen minyak. cuakk wehh
time tu ak diam je dok berdoa dlm hati. mintak2 la sempat. 
dhla kat highway gelap gelita maunya berhenti kat situ memang nangisla huhuuu
tapi alhamdulillah, next exit bertam ada stesen minyak.
walaupun smpat kna troll dgan signboard petronas tapi akhirnya sempat jgak
tu pun dh syukur huhu..maka selepas itu, sambung perjalanan ke sp pg klinik then shoot g rumah yan
time tu pkul 11 something kot.
rumah yan. perghhh..jauh gla nk masuk sj. dhla jalan gelap xberlampu. bengkak-bengkok plak tu
tapi yg best rumah yan atas bukit kot..entrance plak mcm dlm crita cun tu ad jalan tgah sawah padi
pergh. tangkap feeling gla. hehe
smpai2 umah yan around 1215 then mak dia jamu pulut durian plak
haa..amik kau..smua makan smpai tergolek2 dh
mira ar ratu durian hehe
then hampaq toto byak2 dpan tv smua org tidoq dpan tu ja
uuu bestnyaaa...sleepover with all gurls hehe
around 2 something ak terlelap. ntah. dh xsedar bila sbnarnya.
rasa best and bersyukur sbb holiday to penang turns out well and also we all arrive safely at rumah yan.
so that wrap up our 2nd day of holiday. nntla will be back with the ending hehe.

babai :D



Penang Oh Penang


semangat utk mengupdate blog membara kembali setelah jadual kembali longgar
lulz. apakah? haha bajet mcm busy gla haha
sbnaqnya bukan busy sgat pon cuma petang tadi ada presentation PCS
now that it was already over maka bolehlah sy mengupdate blog mengenai percutian 9 gadis k Penang tempoh hari hehe *skemanya ayat hoho

HARI FIRST

geng fnb yg terdiri daripada yun, che' dan juga amira telah mula berketang-ketung di dapur rumah kitorg utk menyiapkan sarapan before bertolak
tahu diorg masak apa? hehehe makaroni goreng kot
omo sedap kot..pastu goreng nugget2 sikit2 nyumm2 ckupla buat alas perut 
then ak wan and maizat g amik kereta.
kitorg ambik dua kereta viva auto
satu AHN satu lagi PJF *no dh xingat sbnarnya haha
then kitorg pecah time balik utp
ak ngan wan pg setel cover letter and transcript bagai
dok tgah kalot2 tu plak
adoi. boleh plak la ak pg tggal henset and matrik kad kat kedai sewa kereta tu
demn! xpasal kena patah balik. sobs. tula mamai byak sgat haha
dipendekkan cerita, kitorg pon bertolak pkul 1230 mcm tu kot. kot.
xingat dh weh haha
sampai kat penang around pkul 2 nk dekat pkul 3 kot

first stop. LINE CLEAR nasi kandaq


haruslah makan nasi kandaq kalau mai penang. kalau x rugi tau.
the thing is, rupa2nya kedai mamak ni sebelah ja dgan kedai yg ak slalu dok makan before balik maktab dulu2 tu
lulzz..cuma line clear ni bukannya dok kat sebijik kedai
dia dok kat lorong. sbb tu la ak xtau
dulu ingat kot kedai yasmeen yg ak slalu mkn tu punya rupanya lain lulz haha
peristiwa2 penting yg terjadi kat line clear ni tahu apa hehe
maizat dgan makanannya yg imba mahal
tahu brapa? 17.50 kot haha
nk tgok gambarnye? jeng3 

sian maizat..lupa nk pesan jgan ambik udang haha
tapi nampak sedap kan? yes! memang sedap pon ini seriuss 
kalau hampa mai penang makanla kat line clear since 1930 kot
keaslian masih terjamin. resipi turun temurun gitu hehe

next stop is solat zohor ye rakan2. jama' and qasar
jimba2 jgak..solat xleh tggal ye.. 
so berpusing2 la kitorg cari tempat solat last2 toink. jumpak pun. 
MASJID KAPITAN KELING it is.
masyaAllah..cantek betol rekaan masjid ni baik dalaman ataupun luaran
sama2 cantek. 


tadaa comel kan gambar ni. mcm dlm era dulu2 x? hehe
tula diorg yg lain xnk tangkap. jgan jeles ye uolss

after semua org dh solat kitorg pergi masuk art exhibition ni. dekat je dgan tempat letak parking kete tu yg trjumpak tu hehe
cantek gla lukisan2 pakcik ni aaaa amazed
untungla tgan seni ak ni tgan kaku huhu sobss
pelukis ni nama dia pakcik rashid eh suka hati je mcm pakcik ak plak hehe
kat situ gak ada poskad so kitrog ambik je sorg satu and mintak autograph juga 


ini dia pakcik rashid. the talented pelukis :D

jejak yg ditinggalkan before berangkat pulang 

after this, pusing punya pusing cari padang kota lama
dekat dgan situ adalah Fort Cornwallis
masuk kejap usha2. peninggalan sejarah kot.
haruslah masuk kan. lagipun 2 ringgit je. hee

before entrance. panasla makngah oi. sedih.


francis light!

the rest kitorg bercamwhore dkat padang yg terbiar haha






next station is batu feringghi
atas bantuan gps oleh zaza dan juga yan kami pon sampai 
jalan ke batu feringghi sgatlah berliku2 wuwuu alhamdulillah semuanya okay
cari punya cari hotel ataupun motel ataupun apartment
last2 senja motel gak yg menjadi pilihan hati huahua
tu pun sempat lagi kna troll dgan gps.
boleh plak dia bawak kami smua ni p hutan mana hala xtau deng u gps haha
gagau punya gagau haa akhirnya smpai gak 
motel tu murah je satu bilik ada kate queen satu, single satu 95 ringgit
lagi satu ada 1 queen ja 75 ringgit jadila sempit2 hehe
anyway, this motel is not that bad
cantek kot..walaupun sedikit kecik
besides that, motel ni jgak dekat dgan night walk, batu feringghi etc
so okayla kan
time mlm tu kitorg pg gurney drive
harapan setinggi gunung nk mkan sedap2 tapi musnah begitu sahaja sbb byak kedai xbukak
huhu..sedih. tapi xpala janji perut kenyang diisi dong. ngee :D
balik2 tu pg jalan2 nite walk

ni kedai kat nite walk tu. canteknyaaa aaa sukaa

jalan punya jalan jmpaklah satu kedai yg dh nk tutup dh ni.
beg tu serius comel. i loike. kaler turqoise polka dot pink ngee
it is just a sling bag yet it is sooo cute to me 
tya2 dia ckap i give special price for you 20 ringgit 
harga asal 29 ringgit kot. xtahula dia tipu k apa k tapi i loike okay! best buy! hehe
kesimpulannya pergi time kedai nk tutup tau baru boleh dpat murah haha
dh penat berjalan kitorg pon balik 
balik2 tu smpat lagi kitorg rembat makan smua megi yg ada
dlm pkul 2 smua tidoq. zzzz penat kot. time tu kate 1 tidoq smpai 4, 3 org pon lena ja rasa hehe..
sekian, bersambung utk hari kedua babai :D

coming back to reality


yup. susah utk kita menghadapi kenyataannya tapi begitulah keadaannya
sobs.
but then, it is nice to take some times away from everything


travelling to somewhere with a good and great company
discover things u've never did before
going to places u've never been
and also, experience thing like no other before


want me to name it? haha
byak kot. but overall. best! memang best.
tapi mata dh mengantuk. sorry. xleh nk update.
maybe tomorrow i will. hehe


this photo had officially become all of the GPL's cover photo.*those yg pergi and also those yg ad timeline hehe

overall thanks for the trip girls.
let's do it again next time :D

tomorrowwwww

huahuahua
excited2..seperti yg telah diwar2kan oleh cik yun
kitorg akan pergi ke penang esok
yuhuuu hehe
preparation telah pun dibuat seperti

tentatif yg disusun oleh project manager-wan nashiha
belanjawan juga oleh beliau
tapi nnt insan yg akan diberi tanggungjawab utk memegang amanah as penyimpan harta karun is misao
beralih kepada fnb department which i believe semua dh tido sbb esok kena buat sarapan diletakkan di bahu 3 org gadis xsilapnye iaitu mira, yun dan juga che'ju
yan, maizat, zaza, and aku; we camwhore ye gurlsss hahahaha
hotel telah siap di gugel2
mcm2 nama kluar
baba la ali la ismail la haa semua adala
main objective is nk cari hotel yg paling murah
nk berjimat la katakan hehe

so, esok cadangnye nk pg pkul 11 sbb yan ada kelas pkul 10
insyaallah lpas tu kitorg bertolak la
bajet yg telah siap dikira sememangnya akan memakan jumlah yg banyak di..........
jengjengjeng
of courselah transportation
sbbnye xd sorg pun yg ada kreta maka kami perlu menyewa 2 buah kereta selama 2 hari
wuu sad
tapi dibekalkan usaha yg gigih dan semangat yg kental
semua org rela berkorban wang ringgit punyala nk p holiday sama2 hehe
xsabar uollss haha

apa2 pun..jgan hepi2 sgat..
kita kena beringat jgak ye girlsss
tambah plak smua yg pergi terdiri drpd cewek2 
lagila kena beringat okayy

semoga semuanya akan berjalan lancar 
amin..

makan

i'm currently trying so hard to get my CV done.
only 60% left. come on. haha
tadi dh hantam tidoq smpai berjam2..
bila dh bangun berbunyi2 pulak perut ni lapar punya pasal
tula tadi dok emotional unstable sgat.
haha

so untuk mengumpul kembali semangat nk buat CV,
jom tgok gambar makanan lagi
pembakar semangat la katakan
ni time hantar yan naik bas kat taman maju last sem lagi kot.
time dok tgah final hehe
kitorg pg makan kat secret recipe kat taman maju tu
xsedap. ini serius. except for the cake la kan.
cake je boleh tahan yg lain jgan order.
xmemuaskan. tu la the thing with franchise restaurant
quality bukannya sama smua tempat. kadang2 dh jadi mcm
kerana nila setitik, abis rosak susu sebelanga
tapi ak xgive up dgan secret recipe. we just need to find the right one.
not the small one like at taman maju okay. hehe

this one is white cake apa ntah haha xingat. sedapp bolehla kadang2 nk out of the usual.

yg ni yan yg order. ada butterscotch apa ntah nama dia xingat haha..sedap jgak!

spaghetti meatballs ak yg xsedap lgsg. that meatballs were very dry. serius xsedap.

ni olio2 apa ntah..hehe..sedap..pedas2 skit hee

ni laksa nyonya k apa ntah..bolehla sedapla jgak hehe..

anyway, makan dgan member always turn out sedap.
so actually, xkisahla kan hehe

cuak


that is how i felt after the first internship briefing yesterday.
it is cuak. tambah pulak bila diorg ckap utk placement kitorg ni pelik skit
sbb skrang most of the companies dh ambik senior yg baru start intern jun ni
maka, placement utk kitorg yg sept means tempat kosong tu skit je la tggal huhu
walaupun dlm kecuakan yg mendalam still belom mampu utk menggerakkan jari-jemari ak ni utk start membuat CV haha
aish pemalas. 
mlm nantila *ayat sama yg dibicarakan semalam huahua
apa2 pun. kecuakan dan kebimbangan still terasa
nnt sy akan rajin2kan diri membuat CV ye. skrang pun dh 20% dh siap hehe.

other part of the story
yesterday we attended the integrity talk by CEO of SME
Datok Hafsah Hashim kot hehe
she is very inspiring, high-spirited not to forget; a very good businesswomen
it is hard to reach the level that she is at now
seriously. she must has sacrificed a lot to get there.
anyway, her speech was really mind-blowing one and also inspiring
although i didn't have much interest, i think we'll end up there someday hehe
one quote from her yesterday

if u can't measure, u can't plan and when u can't plan, u can't manage :)

it is like calculating my pointer and start to plan on how much did i need to obtained to reach my target.
hehe..all right.
story of today.
tadi ada kuiz. and kitorg masuk lambat haha
xpasal2 kena dok depan. dhla xbaca pon smlm huahua
lucky, boleh selak2 skit bawah meja tu. hehe

okay. dhla bercerita.
arini puasa. and smlm x sahur.
skrang kan dh lapar. padan muka. haha

cpatla maghrib :O

makan time!


pizza hut new menu!
sedap. perut kenyang. suka hati. hehe


fettucini meatballs :D

favorite platter. chicken roll sgat sedap. ayam tu juga!

ni dia menu baru. chicken chop with italian herb (kot) hehe..mashed potato tersangatlah sedap. serius. hehe

p/s: nnt kena try yg lain plak ni hehe

entering week 3


pernah x korg rasa xnk bangun tido sbb korg xd benda nk buat if bangun?
haha..sounds very LOL
but then it happen. to me. sometimes my roomate haha
we are totally a bunch of lazy and sleepyhead kan
adoi. hehe..but then come to think of it
skrang baru week 2 nk masuk week 3 isnin ni
so xd apa sgat pon yg nk dibuat tambah plak event yg totally zero hehe
okay aktiviti yg dibuat sepanjang minggu 1 and 2 hanyalah membuang masa
tgok movie, kononnya decorate blog and baca novel
ngehngeh
but2..now that we are about to enter week 3
mungkin akan ada banyak kerja yg perlu dilakukan
haha..denial.padahal ada je assignment kena hantar isnin ni hehe
and also CV yg xstart apa2 lagi
adoi.hehe..xpala..esok masih ada and also malam masih muda kot

sekadar selingan untuk hari ni 


so go, express yourself. don't afraid of being wrong cause that is where the creativity lies :)

its been 3 days


since the moment when i opened the saved file of my examination result rite after the clock ticks 12 at midnite
perassan sedih dan kecewa menyebulungi diri tatkala melihatkan gred untuk subjek TP yg ntah apa2 tu
adoi. sedihnye rasa..tambah plak apabila melihatkan academic standing and also current cgpa..
sedih..memang sedih..bila citer kat org asyik rasa nk menangis je
but then,i am glad that i'm few of those people yg lulus
first time rasa lega walaupun grednye sgatlah rendah
hehe..tp xpala dh lepas dh pon..
bila pkir2 balik nangis pon dh xguna bukannya result tu akan bertukar menjadi lg okay kan
so i was thinking it more to this way


setiap yg berlaku mesti ada hiknahnya


oleh itu, apa yg terjadi sekarang, apa yg ak dapat 
there must be reasons behind it
i can draw a few reasons in my head right now and i shall keep it to it :)

the way i cope with this sadness is easy
call my parents and tell them.
we had such a great laugh. in fact big laugh about it.
hehe..love them.
yes they didn't scold or mad at me or whatsoever
but know this,
i will make you guys proud by the end of my studies here  :)


must do. if xnk pisang berbuah dua kali.