BBWB :)


assalamualaikum~ :)
i feel bad today cause i didn't go to work huhu
but at the same time, i feel excited too
nk tau knapa? hehe..sbbnya arini nk g kl
plan asalnya ak nk g sorg je naik bas ari jumaat lpas kerja
jumpak madd kat sana then shoot to South City
sblom tu korg tau x kat south city ad ap?
xtau? meh nk gtau hehe
actually kat sana kan, ada Big Bad Wolf Aftermath
aishh apa benda la plak ni kan? hehe
it is actually kinda book fair gtu kot ntah ak pun xreti nk ckap
senang ckap jual buku la kan hehe
dulu dh pernah buat dh skali time bulan 10 kot
ak xleh g sedih :'(
jeles dgar arina beli 11 buku for only RM88
murah kan? hee..padahal buku ni kalau pg kat mph, popular maunya satu dh 40++
so, kali ni memang xnk terlepas la peluang yg kali ke-2 ni
nk pg jgak2..hehe.plus, the books will be less than RM5 kot!! pehh sapa yg xnk pg kan? hehe
still, bukan la nk g kl semata2 sbb ni kan
kebetulan plak balong nk amik barang2 dia and kebetulan plak bancik dok sakit apa xtau kat sana
kiranya nk pg tgok dia skali la
jadinya ermm..3 in 1 la hehe
satgi dh nk bertolak..pray for the journey :)

harimau mengaum!!


assalamualaikum :)
lama betul x update blog..bukan takat xupdate blog
bukak laptop pun x..semuanya gara2 charger laptop xd 
bukak2 fesbuk tadi, ha amik kau, 70 notifications
ntah apala yg byak sgat tu..request game kot yg paling byak haha
so, seperti yg kita semua sedia maklum
harimau malaya telah pun berjaya meleburkan sayap si garuda
muahahahahaha puas ati ak hahaha
walaupun citer ni beberapa ari yg lalu dh tapi nk tulis jgak!
excited betul pasal bola ni hehe
so, overall malaysia main memang best! terbaik gtu
cewahh..ckap mcm ak terer main bola je
still, dari pandangan mata ak yg xseberapa arif hal bola ni kira hebat gla la malaysia main aritu
tambah plak ada abg bad yg hensem tu hehe *blushing hehe
aishh i lap u la abg bad hehe *gatal haha

Baddrol Bakhtiar tawaran wigan
owh siap ada biodata lagi.pervert! haha..tgok2 org kedah kot..pehh bangga2 haha..

xlupa jgak kehadiran apek yg cekap menjaga pintu gol owh memanglah sgat hebat :D
hero2! :D

sepakan last badrul tu sgatlah suspen..smpai my mum ckap kalau org ada sakit jantung xleh tgok bola ni
asyik suspen2, terkejut aii..bahaya2
hehe..last but not least, congrats harimau muda 
u guys memanglah awesome 
proud to be a Malaysian :)


ngauman harimau sudah tentulah lagi kuat daripada bunyi sang garuda kan? :) 


p/s: time lawan bola ja sampai 100k org boleh berkumpul kat stadium. kat malaysia plak beribu3 org tgok tv di serata pelosok negeri. ternyatalah bola boleh menyatu padukan seluruh rakyat malaysia xkiralah org tu biru, hijau, roket apa2 ja la. still, lagi manis kalau jumlah yg sama ada di masjid setiap kali waktu solat fardhu :)

special untuk wan :D

hehe..ntah pape je tajuk
still, ni memang sepcial utk wan, hehe
wan, tgokla mana yg berkenan kalau dh berkenan gtau okeh
yg ni je yg ak cari2 and jumpak warna pink or dekat2 pink hehe
nah, baju potong serong beads from vietnam :)
baju2 ni memang sarat dgan manik hehe..

(1)



(2)



(3)



mak ak ckap yg sesuai dgan ang no (1) tu..plus yg tu jgak yg banyak pink pun :D
anything mesej me, nk buat cane henset koman xleh nk antar mms huhu

salam hari raya aidiladha :)


assalamualaikum smua~ 
arini nk citer pasal hari raya korban yg dh pun berlalu minggu lepas
hee..xsempatla nk tulis last week arini je yg sempat pun
sbb arini ak xg kerja hehe
bukan pemalas ye! sakit la plak kan huhu
so, akhirnya tahun ni dapatla jgak ak merasa raya di rumah setelah 2 tahun celebrate kat UTP yg bosan xdk apa tu huhu
alhamdulillah syukur~ dpat jgak merasa daging korban hehe

cerita seari sebelom raya*hari sabtu

- pergi pekan Jitra dgan abah..tgok2 ait..ad pasar malam k arini? meriah semacam je
belek punya belek LOL! org dok buat jualan raya rupanya hehe
mcm2 ada daripada baju raya sampaila kuih2 raya *mestila stok yg xabis aritu kan
still, jakun la plak ak sementara waktu maklumla..taun lepas raya korban pkai baju t-shirt je g turun breakfast 
nasi impit ketupat pun xde..so ak jadi pelik dgan sambutan raya korban kat sini*padahal ak yg pelik hehe

maka..tibalah ari raya..mama buat lontong..sedap woo..lpas smyg raya balik umah tggu org dtg bla3
tangkap2 gambar with dear cousins
tapi gurls only hehe 


owh sememangnya ak si pemalas..tudung pun main serlung je siap kembang2 lagi haha

senyum overdose :D

then pg umah wa ptg tu kat batu 8..mkan nasi la plak kan hehe..sedap betol..adala 3 jenis lauk tapi semuaaa daging hehe..
jumpak cik ammar kecik hehe..sgat comel..cuma skrang dia dh xnk kat org dh..kalau org nk angkat dia ja
mesti dia nangis hehe..asal dia nk nangis je mesti kitorg bawak kluar henset
terus dia diam and nk amik henset tu hehe


lihatlah ammar si comot hehe



ari kedua..ermmm...xingat la apa jadi haha..ari ketiga ada kenduri kat tunjang..
malam tu perg kluar dgan my cousinssss kat aneka
kitorg; ak, dik alia, dik syiqin and dik suraya pergla tgok movie
citer ap tau..jeng3...citerr..."Don't be afraid of the dark"
hahahaha xla takut tapi byak terkejut je hehe
cousins2 lain perg main bowling and karaoke
lpas tu balik, paksu blanja makan kfc hehe
lega..jimat duit ak hehe.. :D
it is such a lovely nite..bukan slalu hang-out dgan cousins camni..xpernah pun hee
hope we can do it again :)



pakwe baru..owh so sweet hehe :)

blurrr zzz~~

esoknya..kluar dgan madd ngan haziana g alor star
hehe..xbuat apa pun..makan2 and sembang 
dh lama kot xjumpak diorg so sembangg je kerjanya hehe

esoknya plak; KERJA haha
pgla dgan mood yg masih dok swing2 hehe
nasib baik xdk OT lega2 

hee..yg tu je kot..in a nutshell*cewah mcm karangan SPM BI je hehe
raya kali ni memang best
walaupun baju raya bukan baju raya yg baru pun*ak pkai naju raya 2 taun lpas kot hoho
it doesn't matter..all that matter is I'm here celebrating raya with family and friends :)

p/s: ada org tu kan..org dok syok2 raya dia dok sebok2 nk kerja jgak bwekkk hehe :P

3 in 1 contest with Aini


assalamualaikum semua!! 
hee..arini nk ckap pasal satu contest ni
tgokla banner kat atas tu..ha gempak oo coklat2 dia*pehh terliurr :p
iyela tuan yg buat contest ni pun asal drpd langkawi maka haruslah ak terliur dgan adiah2nya hee
hee for more info KLIK SINI
korg bacala term and condition dia and meh join ramai2
apa salahnya kita mencuba kan? ntah2 nasib kita hee :)
so, syaratnya kita kna ltak satu gambar haha
ak pun xtau nk letak gambar apa so, balun je la

 
see how much i love chocolate :D 

so, 3 rakan blogger yg sy nk tag is


hee jom join ramai2 :D


first day

actually post ni dh lama ad kat draft since 1st day ak masuk kerja ag that is 10/10/11
but, since aritu memang xlarat sgat nk taip3 so berhabuk la dia sorg2
hehe..now dh bukan 1st day dh pun
dh 1 month dh ak jadi minah kilang hehe
so overall je la ye..it is tiring, exhausting, boring? :p yeah..it is..since we are actually doing the same thing 
over and over and over again..aishh..not to mention, kita kna berdiri for 10 hours and if there were OT
which is now, everyday, it is extended to 12 hours! haha..kuku kaki ak dh ada darah beku since minggu ke-2 lagi
so, the job is not that hard..actually my station is doing alza's wire door
and my part is to tape the wire
sakit jari beb sbb kita kna koyak tape tu cpat since 1 board diorg peruntukkan 4.9 minit je
tapi ak xdla kan 4.9 minit hebat betol..ak lembap gla kot hehe
now only i know it is very hard to gain money
maklumla, first time kan bekerja hee
but, bila dpat gaji, all of the the feelings of tired, sakit kaki semua ilang
yela..duit hasil titik peluh sendiri kan mstila rasa berbaloi2 hee
xtahu lagi bila nk brenti rite now still enjoying it :)
not enjoying really, it is more to bertahan hee
my mum always said that we must have the endurance, daya ketahanan diri la kan
xkan penat skit pun dh nk brenti
guess that what keep me moving :D





see, diorg dh letak nama ak dh..aii mcm nk kerja lama je hehe :D

wedding!


eh.sapa yg kawen tu? sy k? hakhak
tgah2 cuti 4 bulan rupa2nya sy kawen la plak kan
haha..xla..kalau sy yg kawen mestila sy jemput kat fesbuk..ni xd pun kn2? hehe
okeh..so the story is,
last sunday, i didn't have to do that Owh Tidak! (OT; over-time)
i hate OT orait, penat kot..
so, ari ahad tu bermulalah rombongan cik kiah nk p kenduri kawen
haha..fyi, my cousin is only 19 years old okay! and his wife is the same age with me!
adoii..manyak senang aa mau kawen
hehe, parents masing2 sgat terbuka ye di sini
orait, malas nk komen panjang2..bagusla kalau bleh jadi cam diorg ni jgak kan *eh gatalla plak haha
okeh2 so, kitorg smpai dlm pkul 2 camtu kot
memang ngam2la kan..sampai2 ja terus je mkan hehe
time majlis ni berlangsung, ad jgak diadakan persembahan or perlawanan tomoi?
ntah tapi tomoi la..xtahu la diorg lawan k saja2 ja nk persembahan
sbb tumbuk pun mcm nk xnk je
tapi sy xtgok lama2 pun..puasa mata kot haha
owh, dhla bercerita, nk menulis pun dh xd idea hehe
so, meh kita layan gambar2 je la eh..




me and dear mum..


eh2..bisik apala pengantin ni kan hehe
p/s: tgok budak prempuan sblah pngantin tu, she is only 14 years old kot..tapi..mcm dh 20 lebih dh..matured drpd ak haha

yg perempuan wawa, yg laki ipan hehe..comel btol budak2 ni
owh, dear bro haha
all of us :) ak je yg tgok kamera ak haha
ni pak ngah, abg kpada my dad..mcm geng nasyid pun dh ada haha

owh budak tu berat sebenarnya haha

raya ketiga nanti kenduri blah laki plak
diorg nk buat ap ntah..blehla nk pg sbb aritu cuti hee..
so, to pengantin baru; semoga berbahagia hingga k anak cucu la ye :)