remembering 2011 :)

it is almost new year and i'm here typing in my dearest blog.
actually kan, every time of the end of the year come, one thing that i really interested in knowing is imbasan 2011
suka sgat recap balik apa yg dh jadi kat dunia ni.kat negara kita.
kat paper kat news semua tunjuk. and yes. that's is the moment that i've been waiting hehe.
ap yg jadi kat dunia semua kita dh rekod and publish kat tv lagi.
ap yg dh jadi kat ak xd sapa k yg rekod? haha.mestila xd kan.xkan nk tunjuk kat tv plak.
hehe so.since xd sapa yg rekod so ak nk recap la sendiri2 eh. blehla2 hehe
so here it goes..

looking back in 2011 and i will smile remembering that there were just so many good and bad things that i had experienced.

one thing for sure, good things will never be forgotten.
like how i first involved in a charity event; moment to share RSK
meeting the unfortunate old people reminds me of my parents and i had promised that i will never abandoned them like that.never.it's a sad reality scene to be watched.but regardless of what happen, they keep smiling and enjoying every minute of their life :')

         


see? semua org senyum.feel touched.and that is why, i chose to stay for my 2nd time with them hehe.this time nk dkat raya.






i'll miss them.always.like i always miss my parents. :)

going on with life.adapting with the studying,quizzes,test and all.
alhamdulillah.this sem witnessed the greatest achievement i've ever got since foundie :)
but.but.but then.i was shocked by the 1 week sem break
and before i know it, i was back.again.in utp
huhu..starts new sem
and yes.this sem had witnessed the worst result i've got since ug haha
but well, life goes on

life with friends always had been a wonderful one.
although i rarely meet my besties.sometimes yes.we hangout together.
updating our current life status.chitchatchitchat
yes there are far.but there are always near in my heart. :)
besides my besties. i had my chemy gurls. :)
remember the way we camwhore until midnite after our last paper?
yes.u guys are awesome!






owh.i've been given a chance to participate in great events with great people.
first is kejohanan wajadiri nasional 2011
although sedikit sedih sbb kali ni 1st time xmasuk team demo.still.xpala.salah sendiri jgak.
nevertheless, managing the event never have been an easy job for me.
but, thanks. u guys had make it easier for me.
i remembered abg nizar, abg amid, abg azwan cooling me down during breakfast.
and i also remembered how syahb saying things to keep me relax
and last but not least i also remembered how all of the committees work together to make this event is a success one
there were many flaws.since this is my first time.yes.a lot of flaws.
but that is where we learnt.thanks god.
and dear, u had done ur best.but i'm sorry i missed all of ur games huhu.




the other event. accenture skills to succeed. 
i've meet great people with great ideas.
and i was there being an observer.hehe
deva, petra, awang, panja, mazuin. be amazed with their ideas and opinions.
lastly, i just feels lucky and thank god i had been given the chance to involve with such people.


then, ermm..ha'a..this year is the first year me and my friends start cooking 
it all happened time bulan puasa kot.
we cooked.and yes we cooked hard.haha.ntahpapejeayat.
wan and yan are very great in cooking.me? potong2 apa yg patut lepasla hehe..
the enjoyment of eating our self-made food are very satisfying.
hehe..hope next sem pun boleh masak lagi
although yan dh xd huhu.

speaking of yan, 2011 witnessed the last moment of us being with yan
cause she is going to her internship period until april 2012 if not mistaken huhu.sad.real sad.


4 months holiday.the first job that i've ever did
although it is just as minah kilang.
i'm happy.cause it is my first time :)
and plus i met new friends; k.aishah, k.mehah, mizi, gita, aye aye, dayah, k.ina, wan.


me and family? as usual and will always be like that.
never can replaces the love for a family.cause there are no one like them.
love my family.semakin hari semakin sayang. :)

so that wrap up my 2011 memories.
although there are sad things but i wish not to tell it here.
all i hope is.make friends not enemy.
forgive and forget.
as easy like that.and that is how i hope my life will be.
so.2011, thanks for the memories
and also th people involved in it 
u'll be missed! :)




hear my goodbyes

30/12/2011

finally it all had come to an end
i finally quit my job as minah kilang berjaya arini
hehe..berjaya k? minggu last berjaya la..attendance FULL
first month kerja ok.mai dua bulan lubang sana sini
haha..kerja2..memang penat.skrang ak tau betapa susahnya nk cari duit
for those yg still study, that's why kita rasa susah time blajar
since kita akan senang skit nanti bila dh kerja
bukanla senang goyang kaki semua
but it will not hurt u, physically =.='

dalam diam xdiam.eh xdiam aih.bising ak tiap2 ari g kerja
bising baju kna basuh since ad 2 helai je
bising kna mandi pkul 8*air mcm ketul ais
bising kena buat OT time first2 kerja
bising barang xcukup bila dok buat kerja
bising angin yg kuat tiup tudung smpai terangkat2 semua
bising weekend kena kerja xleh kluar ngan kawan2
bising dok lapar tggu lunch
bising org ramai xd tempat nk duduk makan
bising kena kerja and xleh g kenduri 

eh bising betul ak ni.haha
actually bising ni dlm hati je.since ak ni bukan yg kaki leter sgat
tapi still ak mengadu jgak.tiap2 kali abah/mama amik ak balik kerja.ha mulala ak potpetpotpet smpai umah tu ha
lega rasanya bila dh crita..
antara mangsa2 lain yg mendengar bebelan ak sapa lagi kalau bukan si dia hehe
selain dia, k.aishah xpun mizi.huahua..tapi dgan parent ak je ak citer ckup2 ha..lega ati ak.xsimpan ap2 hehe
berbalik kpada crita asal..dh 3 bulan rupanya ak kerja kat situ*sbnarnya 10 hb ni baru 3 bln, arghh biarla hehe
mcm2 yg ak dpat kat sini
antaranya; sakit.dan sakit.dan sakit lagi.sakit tangan.sakit kaki.sakit telinga.
sakit tangan mestila sbb ak tape kan.
sakit kaki sbb berdiri 9 jam lebih
sakit telinga plak sejak milah balik kerja.aii dhla suara nyaring.menyakitkan plak tu.adoi

eh ak ni ckap yg teruk je kan.hehe..xbaik betul
org ckap..kalau kita buat sesuatu tu, biarla kita dpat manfaat drpdnya
so, from my working there, what i have gained is by far the greatest memory i've ever had
mau xnye..dhla ak ni xpernah kerja.first timer la katakan.hehe

then.then.i've learnt a great deal of mixing with different people with different background.respect and accept them for what they are.
i've learnt that no matter what u are, being humble is very important in ur life
i've learnt that being silence and let a person keep pushing u around is not good.sometimes what we need to do is fight it.
i've also learnt that i'm lucky enough for having what i have now and insyaallah i will try my best in the future :)
and the most important thing is.is.i didn't go back to sleep after subuh prayer. bagos kan? hehehe :D

tadi last kerja.memang sedih.eh betul k ak ni? hehe..rasala jgak sedih tu.
tapi xdla smpai nk menangis2.hehe..k.mehah was the first person yg ak salam2 with.
followed by k.aishah. the minute k.aishah told gita about my last day is today
gita called me and asked me to ask mizi to buy keropok lekor for her 1 rggit and me 1 rggit
hehe..thanks gita! i'll miss talking2 english with u. (in her translation, cakap2*sembang dgan kamu hehe)
well, nasib baik dia ckap english walaupun xterus.ckap nepal kang ak gak yg tercengang hehe
time dh nk dkat pkul 6, ak pun bye2 la semua org.kak ina, dayah, ayu, susan, ani, ina, iza, aye aye, kak oni, kak wiyah, milah
siap tangkap2 gambar lagi haha..memang arini ari yg free from tons of works :D
niat di ati nk thumbprint buat kali terakhir.tapi tgok line yg gla panjang
babai la permintex. i'm not sure if i will come back here.
well, kalau ada cuti panjang lagi. why not? hehe

last but not least; goodbye permintex.u'll be missed.not the factory but the wonderful people in it.*sikit je org yg wonderful ni hehe

yg ni iza kot.haha ak pun xtau nama dia since dia pun baru gakla masuk
this is gita. she's from nepal :)
and this is dayah yg comel :)

ini namanya aye aye. from myanmar. dia panggil ak panjang haha

gambar ngan k.mehah xd.sobs.ngan k.aishah pun xde.sobsob.xsempat nk tangkap huhu.

p/s: ak terbawak balik bermacam2 la plak harta2 permintex ni huhu..sori pak xsengaja..ad dlm poket hehe :)


surat break-up



tadi dh hantar surat break-up kat dia
huhu..sedihnya rasa..xsampai hati pun ada
dari pagi tadi ingat nk bagi.tapi xsampai hati
tggu lagi..ptg lak..ish.xbleh lagi ni.xsampai hati jgak huhu
last2 ku gagahi jua tangan ini menghulurkan sekeping sampul surat kepadanya
dia pun dgan pantas membuka sampul surat yg kemas dilipat dua
dan tanpa menunggu reaksinya, ak terus blah xsampai hati nk tgok huhu

....................................................................................................................................

eh.eh.drama la plak kan.haha..
sebenarnya tu bukan surat apa pun.
blehla jgak dipanggil surat break-up. breaking up with my life being as a minah kilang
with all the works and all the people in it
surprisingly, it feels so sad though. donno why. it's like I really999 love the job
dgan sakit tangannya, bangun awal, panas telinga. ermm..nothing much to fancy eh?
but, since I've decided to just go with the flow, so it goes well for me
erm..dia yg ak dok sebut di atas tadi adalah line leader ak; wan
biasanya ak dh sebut abg wan ni tapi dia dh bahasa diri dia wan so wan je la hehe
berat.memang berat ati nk bagi surat brenti kerja kat wan tadi.
smpai sampul surat tu pun ak lipat dua punyala nk sorok dlm beg xnk bagi wan nampak and tya huhu
dh tu bila dh bagi memang ak blah je dari situ xnk tgok reaction dia
dh nk balik tu mizi ckap wan tya dia betul k zati nk brenti?
owh.sedihnya rasa huhu.
mizi ckap ak pelik sbb org nk brenti kerja slalunya happy ni sedih2 plak haha
memang happy nk brenti; yela dh xsakit tgan, kluar kulit, sakit kaki, bangun awal dan sebagainya
but having a boss like wan; it make things a lot harder than i think
it will be vice versa if my boss is milah. then i will be the first one to hand in the resignation letter siap dgan surat layang lagi haha
but wan ni baik. xdla nk tengking2 org. lawak gla dgaq dia gelak.memang lawak.tergelak ak dgaq dia glak.haha.
plus, having nice people around me; mizi, k.aishah, k.mehah, gita, k.oni, k.wiyah, aye aye, the 3 indonesian musketeer hehe
it just make things harder.
huhu..so now, 4 more days before i quit my job.
i feel heavy in my heart but at ease in my mind.
anyway, anyhow, u guys will be missed! :)
although i am only working as a minah kilang still, it is my first job :D

cerita tudung



ni cerita yg berlaku ari jumaat aritu. 
seperti biasa, ak pun perg kerja.dgan semangat yg berkobar2 sbb smlam dh ponteng
tudung pun dh iron yg baru..breakfast siap.sampai2 je gate kilang dh nk tutup
cpat2 ak lari nasib baik sempat hehe..
sedang berjalan2 menuju ke arah loker, ak terlihat ramai skali pekerja wanita yg memakai tudung biru
at first ak ingat org indon yg baru masuk je pkai tudung tu..then kuning pun ada tapi ni utk QM je
so..ak dgan konfidennya buat donno je la..smpai2 loker jumpak mizi ngan kak mehah.
owh.kak mehah pun pkai tudung putih betul la jangkaan ak tu*konfiden kan? hehe
skali kak mehah ckap; nasib baik ada geng..kami baru dpat arini..
owh apakah semua ini? diorg ni memang dh suruh semua org tukar tudung rupanya siap bagi sorg satu plak tu
hahaha..terasa seperti alien bila pg line ak ngan kak mehah je yg tudung putih
then wan pun bagila tudung ak tu..elok je dok lipat 4 segi kat situ ak pun letak je dlm beg berisi barang2 kerja tu 
dok kejap milah si mulut capoi *owh.ak emo haha
dia pun bersuara.."amboiii..awat yg xtukaq tudung lagi ni??"dgan suara yg mcm guna speaker 
hahaha ak buat xdgar pg blah lain
tuptup, kak mehah ckap kna tukar tudung jgak2 sbb arini ada org drpd perodua nk melawat 
huhuhu...sedih glaa..bukannya apa..for guys, mesti diorg kata; alah.tukar jela..bukan masalah besar pun
tapi for gurls.yes.it is a big problem..know why? because kalau tudung xjadi..owh.perasaannya sgat depressing.
teringat ak dulu2 kalau tudung xjadi sanggup xpg skolah beb.haha..punyala smpai tahap tu kan.
huhu so back to the story, ak ngan kak mehah pun dgan berat atinya pgla tukar kat surau
owh.perasaannya sgat menyedihkan.tudung ak memang xjadi langsung.serupa ap ntah ak pun xtau huhu..
time lpas smyg zohor lagi teruk tudung tu.sampai org vietnam yg selisih dgan ak pun tersenyum2 kambing gitu.owh.malunya rasa.haha
balik2 tu memang terus pg balik umah.kalau x rajin jgak ak ajak abah pg mkan kat mana2 dulu
kali ni.nonono.ak xsanggup lagi haha..
balik2 ak crita kat mak ak.owh.my mum gelak and dgan slumbernya berkata:
Alaaa..kerja kilang ja pun..xpala xsegak pun :D

6 guidelines ;)

6 panduan yang telah digariskan oleh Imam Al-Ghazali supaya kita tidak bersikap sombong, angkuh, takabbur dan buruk sangka;

1- Jika berjumpa dengan kanak-kanak, anggaplah kanak-kanak itu lebih mulia daripada kita. Kerana kanak-kanak belum melakukan banyak dosa.

2- Apabila bertemu dengan orang tua, anggaplah dia lebih mulia daripada kita kerana dia sudah lama beribadat kepada Allah SWT berbanding dengan kita.

3- Jika bertemu dengan orang alim, anggaplah dia lebih mulia daripada kita kerana dia lebih banyak ilmu yang dipelajari dan ketahui berbanding dengan kita.

4- Apabila bertemu dengan orang jahil, anggaplah mereka lebih mulia daripada kita kerana mereka melakukan dosa dalam kejahilan. Sedangkan kita melakukan dosa dalam keadaan mengetahui.

5- Jika melihat orang jahat, jangan anggap kita lebih mulia kerana mungkin disuatu ahari nanti dia insaf dan bertaubat atas kesalahannya.

6- Apabila bertemu dengan orang kafir, katakan di dalam hati bahawa mungkin suatu hari nanti mereka akan diberi hidayah oleh Allah SWT dan akan memeluk Islam, maka segala dosa mereka akan diampuni oleh Allah SWT.

Kitab Rayuan dan Janji Iblis Laknatullah. M/S : 127.

sekadar ingatan dan renung-renungan. Selamat beramal~ :)

telefon bimbit :)


bila tgah sakit perut ni all i can ever think is sleepsleepsleep
huhu...ni pun baru bangun. aishh xbleh jadi ni.need to be more productive 
cewah..tulis blog ni produktif la ye? hehe
so, kali ni nk tulis pasal henset baru! hehe
bukan henset ak pun..baru je tgah angan2 nk beli
henset lama dh nk k.o. tiap2 masa buat hal
kejap2 off kejap2 on..kejap2 xbleh mesej, kejap2 hang sendiri
nampaknya henset tu pun dh menjerit2 minta ditukar
so tgan pun gatal2 google sanasini
niat di ati nk try touchscreen plak la..xla sakit tgan ak dok tekan2 keypad
cari punya cari berkenanlah ak dekat samsung corby ni huhu
comel tau..dhla warnawarni, murah plak tu..ak tgok kat internet RM 299

gsmarena_007.jpg
see? comel kan..warnawarni lagi

baru lah dok pasang angan2 nk beli yg kaler pink tu
bgtaula kat si dia. no. big no. sbbnya henset ni xd android. apakah?? ak xksah sbb henset ni comel
dia suruh beli samsung galaxy y, murah la jgak, RM 499
tapi time tu ak google dia xkaler warnawarni mcm corby ni.so a big no from me. no. nk corby jgak
aishh degil betol budak ni kan.hehe..so dia biarla ak dgan kputusan ak yg mcm bijak tu kan hehe
tapi satu ari time tgah belek2 paper, ak pun nampak iklan samsung y pun ada kaler warnawarni mcm corby
oh my gas..lagi comel. so at the end of the day, ak ikut jgak ckap dia nk  beli samsung galaxy y hehe
ayat mcm ak dh beli je..padahal blom lagi hehe..
walaupun harga dia tggi skit drpd corby, tapi dia ad android. eh ak plak yg kisah dia ada android k x.haha

Colour your smart life
haa comel kan..tapi ak nk putihla..or pink? masih dilema haha

lambat lagi baru nk beli..sempat la lagi ak nk simpan duit :D

sad :(


i have been in and out of the toilet utk kesekalian kali-nya ak pun xtau huhu
penat ulang alik g jamban. semuanya gara2 sakit perut yg asyik memulas2 ni huhu
sbb sakit perut ni jgak ak xbleh pg kerja arini
padahal pagi tadi dh siap semua dh.siap pkai tudung lagi.air pun dh isi.baru nk jalan pg pintu owh xbleh.kna g toilet jgak. last2 tidola ak kat katil tu smpai pkul brapa pun ak xsure. sakit sgat perut ntah dok berperang kot dlm ni huhu..
next week dh last ak kerja..baru nk maintain rekod elok xnk ponteng 2 minggu ni 
tambah plak skrang bleh kata tiap2 ari pun dpat target. nk buat cane..arini xd rezeki huhu..
semoga esok semuanya pulih seperti sedia kala. :(

dengan x semena-semana, baca ni. hahahaha big LOL :P



Makanan kegemaran Rasulallah :)



assalamualaikum~
hari ni nk share something yg ak dpat drpd fesbuk
hehe fesbuk memang multipurpose kan? 
byak yg ak xtau semua ak tau kat fesbuk hehe
so, 12 makanan yg menjadi kegemaran Rasulallah S.A.W
tau x apadia tu? jeng3

 
1) Barli.Selain drpd keupayaannya untuk menyejukkan badan, barli jgak baik untuk demam dan dihidangkan dlm bentuk sup.

2) Kurma. Rasulallah S.A.W bersabda, "Barangsiapa di rumahnya tiada tamar(kurma), rumahnya seperti tiada makanan". Memang kita disunatkan untuk berbuka dengan kurma pada bulan puasa tetapi seelok2nya kita amalkan la slalu bukan time bulan ramadhan saja ye. sbbnya kurma ni memang bnyak khasiatnya selain tu, Aisyah R.A juga pernah meriwayatkan 

“Jika sesiapa yang selalu makan kurma akan dihindari daripada terkena racun yang dimakan.”


so mari kita amalkan selalu ye :D. selain tu, ia juga baik untuk ibu2 mengandung :)



3) Buah Tin. Buah ni merupakan buah syurga tau. Ingat surah At-Tiin dlm al-quran? Dlm quran pun sebut tau buah ni dgan buah zaitun skali. so, buah ni dpat menyembuhkan penyakit buasir. bagus kan? ak plak jarang2 skali mkan buah ni huhu..


4) Anggur. kalau omputih buat wine kita xpyahla. makan mcm tu pun dh sedap.selain tu, Rasulallah S.A.W juga sangat menggemari anggur. Anggur ni boleh membersihkan darah, membekalkan tenaga dan kesihatan, mencuci usus, dan menguatkan buah pinggang. 

5) Madu. Pernah minum susu dgan madu? sedap tau.xcaya cuba try hehe. madu ni dianggap penawar terbaik bagi cirit-birit apabila dicampur dengan air panas. boleh menjadi pembangkit selera, menguatkan perut, menghapuskan kahak; sebagai pengawet daging, perapi rambut, penenang mata, dan pencuci mulut. Ia sangat berkhasiat digunakan pada waktu pagi bersama air suam. selain tu jgak, kalau korg nk kulit wajah yg cantik, lumurkan madu ni kat muka korg..dlm beberapa jam or stgah jam pun blehla, bilas dgan air dan lap smpai kering. cuba amalkan nanti bleh menghalus dan melicinkan kulit tau. parut pun insyaallah bleh ilang. ni jiran ak yg petua hehe..



6) Tembikai. Rasulullah S.A.W. bersabda, "Tiada seorangpun wanita yang mengandung dan memakan tembikai akan gagal menghasilkan zuriat yang baik wajahnya dan baik juga kelakuannya". #note-to-self *erkk..lambat lagi kot hehe..




7) Susu. Rasulullah S.A.W. bersabda bahawa susu menghilangkan haba daripada hati sama seperti jari menghilangkan peluh di kening. Ia menguatkan tulang belakang, mencerdaskan otak, memperbaiki penglihatan, dan menjauhkan daripada nyanyuk. amalkan minum susu setiap hari xkirala pagi/petang/malam. my mum ckap susu dpat membantu kita maintain gigi yg lawa smpai ke tua. xdla lawa putih serlah mcm tu cuma xdla rongak2 semua.




8) Cendawan. Rasulullah S.A.W. bersabda bahawa cendawan ialah ubat yang baik untuk mata; ia juga bertindak sebagai kawalan kelahiran dan menahan daripada lumpuh. selain tu ia juga sgat bagus untuk jantung tau. i personally love all kinds of mushroom. sedap!


9) Minyak zaitun  merupakan rawatan yang hebat bagi kulit dan rambut, melambatkan penuaan, dan merawat radang perut. tapi org melayu jarang kan guna minyak zaitun dlm masakan seharian. eh btol k mcmla ak memasak kan hehe..tapi kan, org putih slalu guna minyak zaitun dlm masakan diorg..jarang skali diorg guna minyak lain. 



10) Buah Delima. Rasulullah S.A.W. bersabda bahawa ia membersihkan kamu daripada gangguan jahat syaitan selama 40 hari. :)


11) Cuka. makanan yang Rasulullah S.A.W. suka makan bersama minyak zaitun (skrang dh jadi menu di restoran elit di Itali tau) kat malaysia? ermm..ada kot..


12) Air. Paling senang, mudah nk dapat walau di mana pun kita berada, air ni memang ada. Rasulullah S.A.W. bersabda, "Minuman terbaik di dunia ialah air, apabila kamu rasa dahaga minum ia dengan menghirup dan bukan dengan melanggah, melanggah menyebabkan kesakitan pada paru-paru".


Renung-renungan;




***Hati yang bersih dapat melahirkan pemikiran yang waras. Maka, ‘suapkanlah’ ia dengan makanan dari sumber yang halal dan berkhasiat.

Sesungguhnya Allah baik dan tidak mengabulkan (menerima) kecuali yang baik-baik. Allah menyuruh orang mukmin sebagaimana Dia menyuruh kepada para rasul, seperti firmanNya dalam surat Al Mukminun ayat 52: “Hai rasul-rasul, makanlah dari makanan-makanan yang baik-baik dan kerjakanlah amal yang shaleh.” Allah juga berfirman dalam surat Al Baqarah 172: “Hai orang-orang yang beriman makanlah di antara rezeki yang baik-baik.” Kemudian Rasulullah menyebut seorang yang melakukan perjalanan jauh, rambutnya kusut dan wajahnya kotor penuh debu menadahkan tangannya ke langit seraya berseru: “Ya Robbku, Ya Robbku”, sedangkan makanannya haram, minumannya haram, pakaiannya haram dan dia diberi makan dari yang haram pula. Jika begitu bagaimana Allah akan mengabulkan doanya? (HR. Muslim)


selamat beramal~ :)

Ombak Rindu :)


smlam ak pg tgok ombak rindu dgan Sabb, adik2 dia, kawan adik dia, Shoqi, makim, syikin.
alkisah ombak rindu.
yes. Ombak rindu. memang best.
bak kata deva, sapa kutuk ombak rindu, ak pukul! hehe
bagi ak memang best. thank god ak xbaca novel dia
kalau x mesti ak bising crita xsama mcm novel la apa2 lagi la kan
however, crita tu memang mcm over skit. means, ermm..nk kata lucah xla smpai tahap tu
still, adala jgak skit2..memangla berlakon jadi laki bini tapi agak2 la kan
kita ni dok kat Malaysia lagi bukan Hollowood, Bollywood hehe
pandai lak ak komen sana sini, kang marah lak osman ali kat ak hehe
tapi, crita dia memang best. berjaya buat ak nangis tersedu2 huhu
tambah plak bila aaron yg nangis. oh my gass...syahdu je rasa huhu
rasa semua pelakon tu hebat2..memang mcm crita betol la bila tgok diorg berlakon
walaupun sleng maya xmacam org kampung pun tapi tudung dia memang
adoii lawak pun ada hehe..mcm ustazah plak.eh memang ajar ngaji pun kan hehe
lisa plak. memang jadi. dgan hidung yg kembang kempis sbb dok marah
owh..i lap u la lisa. :D
air mata ak turun dgan laju skali tau kat mana? dekat...
part hariz pg nk tgok pak dollah balik aji terjumpak izzah kat situ
huhu..sedih gla..dhla gantung nikah maya ligan kreta dia smpai terpleot plak tu huhu
sedih betol. :'(
ad satu scene izzah dgan mail, sedih je ak rasa huhu

dh kawen blom?
perlu ke sy jawab soalan tu?
bukan apa..bolehla sy berhenti berharap. :'(

touching kan? k ak je yg touching? haha biarlaa..

sapa2 yg xpg tgok ombak rindu lagi pgla tgok
best tau..komfem mesti nangeh punya hehe..xpala..skali skala cuci mata dgan air mata sndiri hehe

lesson of the day; Jangan bertangguh. Do not make an assumptions. xpasal2 je tiket beli 4 tambah jadi double.haha..last2 1 kreta jadi 2 kreta hehe :D


Girls and shoes :)


memang inseparable kan? hehe it is true indeed
for me it is :D
pantang nampak kedai kasut yg buat sale mesti terjah haha
sarung2 je pun..xla nk beli sgat pun cuma geram sgat tgok kasut2 tu
rasa mcm nk sarung je semua..bila lalu kat situ je rasa mcm kasut tu tgah memanggil2 utk disarungkan
haha over plak..my mum slalu ckap
prempuan ni kita tgok kalau atas semua dh ok/lawa tapi kalau kat bawah tu suam2 kuku je kira out la
kiranya kasut ni memainkan peranan yg penting jgakla kan
kalau tidak xdla org nk marah kalau perg office pakai sliper jamban ye x? hehe
bagi ak, seorg prempuan..memang ak ada banyakk kasut..
my mum, she even built tempat simpan kasut that looks like almari but actually dlm tu simpan kasut
and guess what, almari tu lagi besar drpd almari ak and adik bradik ak hehe..dasyat kan?
even dlm bilik kat almari pun simpan lagi..xcukup kot hehe
tu baru alah membeli menang memakai
asal pg kenduri je mesti semua nk sedondon dari tudung, handbag smpai kasut
owh.memang menjaga penampilan hehe..
but me? hahaha..sliper jamban forever.haha

ni semua kasut yg berkenan d ati tapi ntahla ad jual kat mana..hehe..semua ni dpt drpd tumblr je..gambar dia memang lawa kan? hehe



nk yg ni...serius.huhu :( ntah kat manala diorg jual..

owh jenis ni lagi ak suka..ha tutup semua kaki tu kan best :)

owh dear flip-flop :Dni je yg ada..well, yg murah memangla ada hehe..



sliper ni paling best.
xkirala dari pg kelas, pg jalan2, kluar ngan family semua sarung yg ni je..nasib baikla ak xsarung g kenduri smbil pkai baju kurung tidak maunya mak ak buang dh xjumpak dh sliper ni haha
still, can't resist it..cause it is just too comfortable..tambah beli yg fipper ni..serius lembut permukaan dia
cuba try yg slim, memang best..fipper 1st ak beli tggal kat utp then beli lagi 1 but dpat yg ciplak so dia xlembut pun keras kong huhu..tertipu..kat sini xd..yg ad cuma slipper, flipper dan yg sewaktu dgannya hehe
nantla bila2 pg kl carila lagi skali; ceh mcm kat ipoh xd hehe
nevertheless, kasut memang penting,

bak kata Marilyn Monroe;

“Give a girl the right shoes, and she can conquer the world.” 


pehh mcm power je kan kasut tu hehe..but it is actually more in promoting ur self-esteem
it adds up ur confidence level actually. try it. u'll know it.

kiranya slama ni ak yg dok sarung sliper tu ap citer eh? konfiden level 'tinggi' sgat smpai jumpak pak guard kat utp pun kna lari2 smua? haha

Cute talk #1





saying something harsh in which u didn't mean at all to hide ur true feelings

comel kan gambar ni? hehe..touching plak..

p/s: kecik2 pun dh pandai bercintan :P



Books


dari hari tu lagi nak update tapi xsempat2
byak kerja la katakan..hehe..ntah ap kerjanya ak pun xtau
orait, so aritu kan ak pg BBWB kn?
the place was so OH-MY-GOD punya expressions
never before i've seen in my life books were scattered all over the floor, desks, under desks and all over la kiranya
serius byak sgat buku smpai ak masuk2 je dh pening lalat gtu
rambang mata la nk kata kan hehe
org plak memangla ramai betol yg dtg
mcm tgah berebut discount items time year end sale plak
tapi ni berebut2 buku haha
so i look and look for the books in which i don't know pun nk beli ap
but what i do know, i would like to buy a book form nicholas spark, sophie kinsella, cecelia mcahern and so forth
but, since this is the aftermath sale i guess all of their books had been sold during the first sale which was conducted earlier on october
pehh sedih kan? penat ak godek punya godek dhla ak knal diorg je yg lain kan xfemes skit hehe
setelah penat mengodek2 tapi xjumpa buku diorg maka ak pun beralih k buku2 motivasi plak
cewahh hehe..cari2 adoi xd yg tersangkut d ati plak
cari lagi adala satu ni tajuk dia "Father Knows Less" hehe..bukan motivasi pun
it is more to humor kot and also true facts
then datangla my mum, lang nah and my bro
last skali my brother took one empty box and fill all of the books in there haha
over kan..mcm nk bukak library plak hehe
walaupun ak xjumpak buku2 writer sekalian i still manage to buy 9 books
1 i gave it to my little brother; my big brother borong sorg2 dia smpai 10 buku =.='
which is more to interior decor, business and going back to college
and my mum; 4 buku masakan haha..so the total is 23 books and we only pay RM 108 for that
cheap rite? hehe nevertheless, i am so happy. betol ckap arina, it is a heaven for all book lovers
and i don't mind being locked up in there too hehe :D


tadaa buku ni 5 ringgit je tau..murah kan? hehe..kalau yg biasa mesti dh 40++ huhu..syukurlah

but sebenarnya diorg ni over-printing kat buku ni maka haruslah murah skit ye x? hehe..still, ap susah buang je la yg extra pages tu bukannya xlengkap kan hehe

owh periuk nasi ammar pun masuk skali hehe..so, ni buku2 yg ak beli..ad yg terkoyak kat cover ltakla tape skit kan..ala..don't judge a book by it's cover remember? hehe :)

anyway, BBWB makes my day. happy :D

Perfect conclusion




the perfect statement for every classes that i had skipped
the days that i tuang2 kerja with a perfectly good reasons to run with
when all i want to say is those statements above haha
brani kan kalau bleh ckap camtu? haha maunya nk kena penampo dgan makcik supervisor yg garang tu

p/s: I'm almost like the cartoon.The sleepyhead me :D

potpet


rasa mcm dh lama xupdate blog
last post pun since last 2 weeks kot
haha..bukan xnk update tapi tangan ni penat sgat nk menaip
*cewah mcm kerja buruh kasar plak smpai penat bagai
tiap2 ari teringat nk update blog
time tgah kerja, tgok tv, baca buku, tgah mandi
ha..semua citer nk update blog la
tapi asal bukak laptop je zzzz..malasla..penat..dan sebagainya
byak betul la kan alasan
but today rasa mcm dh rajin skit kot
maklumla..arini ponteng OT lagi hehe
beria2 ak ckap ak ada kenduri alih2 tya mama pagi tadi
"eh..mana ada kenduri,,esok pun xtaula ad k x" haha hampeh
tggallah ak sendirian di rumah..nk ikut pg kedai pun malas
tgok meja..eh kosong ni..nk mkan apa..maka jadilah ak org bujang
masak nasi goreng telur goreng ayam letak kicap
tu pun ak tambah smpai 2 kali huahua..
belek punya belek..owh rupanya ada moi dlm periuk 
penat je memasak cewah haha
tadi baru abis tgok citer industan, tv2 tv3 dua2 ak tgok hehe
memangla gla hindustan hehe
seperti biasa ak nangis tersedu2..huahua
citer industan semua camtu kan? mesti nangis punya
yg tv2 tadi tu citer pasal org buat bisnes ja pun tu pun sampai xsangga menangihnya haha
tv3 memangla sedih skit..tu pun sbb karena kapoor jadi org bisu..kalau x..xdla ak nk nangis sgat hehe
eh2 sebelom terlupa..tgok header baru tu
comel kan2? hehe..ayat perasan sendiri
padahal perkataan je pun
but still, i am a skinny girl
dh semua org pun ckap camtu terima ja la haha 
yet, i have a vey FAT dreams in life..eh fat dreams or u r dreaming to b fat?
hehe..alaa kira dua2 la jgak senang
header ni pun rasanya xkan tahan lama..nanti bila dh terfikir ayat baru tukarla lagi hehe
oraitt, takat ni ja la..maybe lepas ni akan ada lagi post3 
maklumla blog dh bersawang hehe..

last but not least; ur dreams can beat ur reality if u are willing to give it a chance :)

BBWB :)


assalamualaikum~ :)
i feel bad today cause i didn't go to work huhu
but at the same time, i feel excited too
nk tau knapa? hehe..sbbnya arini nk g kl
plan asalnya ak nk g sorg je naik bas ari jumaat lpas kerja
jumpak madd kat sana then shoot to South City
sblom tu korg tau x kat south city ad ap?
xtau? meh nk gtau hehe
actually kat sana kan, ada Big Bad Wolf Aftermath
aishh apa benda la plak ni kan? hehe
it is actually kinda book fair gtu kot ntah ak pun xreti nk ckap
senang ckap jual buku la kan hehe
dulu dh pernah buat dh skali time bulan 10 kot
ak xleh g sedih :'(
jeles dgar arina beli 11 buku for only RM88
murah kan? hee..padahal buku ni kalau pg kat mph, popular maunya satu dh 40++
so, kali ni memang xnk terlepas la peluang yg kali ke-2 ni
nk pg jgak2..hehe.plus, the books will be less than RM5 kot!! pehh sapa yg xnk pg kan? hehe
still, bukan la nk g kl semata2 sbb ni kan
kebetulan plak balong nk amik barang2 dia and kebetulan plak bancik dok sakit apa xtau kat sana
kiranya nk pg tgok dia skali la
jadinya ermm..3 in 1 la hehe
satgi dh nk bertolak..pray for the journey :)